maandag 6 mei 2019

Past een vaatwasser in een keukenkast

In mijn huurhuis wil ik graag een vaatwasser plaatsen. Voor een inbouw moet je de onderkant van je kastje verwijderen, iets wat niet kan in deze keuken. Let op: De keuze voor het bedieningspaneel hangt af van je keuken en je huidige vaatwasser. Een onderbouw vaatwasser plaats je onder je keukenblad , waardoor hij zowel een vrijstaand als inbouw model is. Wij willen een vaatwasser in een bestaande keuken inbouwen.


Past een vaatwasser in een keukenkast

Kunnen we simpelweg de bodem uit een kastje halen, de achterkant er uit en dan de machine erin? Een vaatwasser inbouwen onder je aanrechtblad kun je zelf met de KARWEI klusinstructie. Het frontpaneel geeft de vaatwasser hetzelfde uiterlijk als je keukenkastjes. Je bevestigt het paneel op de voorzijde van je vaatwasser.


Het is belangrijk dat het frontpaneel van je keuken precies op de voorkant van de vaatwasser past. Wanneer het paneel hoger is dan de vaatwasser , kan de vaatwasser niet goed open en . Daarom moet je dan een gesloten afvoer voor de vaatwasser hebben, die onder de afvoer van je spoelbak van de keuken zit. Iets met een wet van communicerende vaten of zo?


Maar je hebt gelijk, in geval van niet inbouw. Maar wanneer je een nieuwe vaatwasser wilt moet je allereerst weten welke uitvoering je wilt. Vaatwassers zijn onderverdeeld in drie verschillende uitvoeringen.


Zo heb je de inbouw vaatwasser , de onderbouw vaatwasser en de vrijstaande vaatwasser. Wat zijn nu precies de verschillen tussen die drie? Onze inbouwvaatwasser is kaduk, maar wij hebben (uit onze vorige woning) nog een goede vrijstaande vaatwasser staan.


Past een vaatwasser in een keukenkast

Daarnaast heeft een inbouw model van voren een inspringende onderkant om plek te maken voor de keukenplint. Dan denk ik wel dat je gewoon een mooie buffetkast op de plaats van het dressoir kan doen hoor. Wij hebben inderdaad geen losse oven. Spring naar Nismaten: hoeveel ruimte biedt je keukenblok ? Twijfel je over de nismaten van je keukenblok ? Onze inmeetservice kan aan huis een exacte opmeting verrichten. Van onze gespecialiseerde adviseurs krijg je eveneens advies over welke inbouw vaatwasser het beste past bij je bestaande of nieuwe . We hebben de apparatuur ergens anders gekocht omdat ze toen niet hadden wat wij hebben wilden.


De apparatuur, alles inbouw, past prima. Gaat hier om een koelvriescombi, vaatwasser , 5-pitsgasfornuis en een schouwkap. Vrijstaande vaatwassers. Een vrijstaande vaatwasser staat niet in contact met het aanrechtblad of keukenkastjes. Met adapt-r past elke volledig geïntegreerde vaatwasser in een Ikea keuken.


Past een vaatwasser in een keukenkast

Zelfs keukenfronten van meer dan 80cm hoog zijn geen probleem met adapt-r! Toch zijn sommige vrijstaande vaatwassers wel geschikt voor inbouw. Na het verwijderen van het bovenblad kun je de vaatwasser onder het aanrecht plaatsen.


Een standaard hoogte (60cm) van het aanrecht blad is echter wel noodzakelijk, kijk dus van te voren of het wel past. Vergeleken met afwassen met de hand onder lopend water, vermindert een vaatwasser je waterverbruik met honderden kostbare liters per jaar! Is geen probleem om een Siemens, Bosch of Neff toestellen in een IKEA keuken te plaatsen.


Ook vaatwasser gaat goed en de front voor volledige integratie voor een vaatwasser van IKEA past.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.