maandag 27 mei 2019

Rosti rondjes gezond

Rosti rondjes gezond

Heb je weleens van die rösti - rondjes in de supermarkt gekocht? En eigenlijk vind ik ze helemaal niet lekker! Hoog tijd dus om zelf een keer rösti te maken om te zien of dat wel een beetje te smikkelen is. Natuurlijk is dat wel wat meer werk dan een zakje leegschudden in een . In elk gezond dieet dat draait om volwaardige voeding, passen kant-en-klaar-frituurproducten niet , hoe . Een heel lekker Zwitsers aardappelrecept is rösti.


Rosti rondjes gezond

In de supermarkt vind je die in kleine rondjes in de diepvries, maar als je het zelf maakt wordt het één grote koek, die je aan tafel verdeelt. Rösti is heel eenvoudig te maken en geeft al snel een feestelijk tintje aan de maaltijd. Bekijk het aantal calorieën in stuk rosti rondje.


Ontdek ook de voedingswaarden (vet, vezels, koolhydraten, eiwitten) van andere producten. Ook benieuwd naar hoeveel calorieën er in rosti rondjes van Aviko zit? Of meer specifiek hoeveel vet, suikers en koolhydraten er in rosti rondjes zitten? Vind vergelijkbare producten die minder verzadigde vetten of minder calorieën bevatten dan rosti rondjes van Aviko.


Ik ben altijd al dol geweest op dit aardappelgerecht en daarom besloot ik het laatst maar eens zelf te maken. Ik had ervoor kunnen kiezen om er kaas, spek of uien aan toe te voegen maar ik wilde het graag gezond houden en dus gebruikte ik alleen aardappel en ei. Rösti was oorspronkelijk bedoeld als ontbijt voor boeren in het Duitssprekende deel van Zwitserlan lees ik op internet.


Van rösti bestaan net zoveel varianten als dat er soorten aardappelen zijn lijkt wel. Zo ga je door tot je een paar rondjes in de pan ebt liggen. Gemaakt uit de beste aardappels en eenvoudig te bereiden.


Volgens branchevereniging HZPC zijn aardappelen een gezond en zeer duurzaam product. In vergelijking tot andere gewassen vraagt de aardappel in de teelt relatief weinig water. Dat is voor grote delen van de wereld een nuttig gegeven! Maar Esther liet mij zien dat rösti echt heel gemakkelijk te maken is, en dat met maar ingrediënten, wat peper en zout en bakken in olijfolie.


Rösti is super makkelijk om zelf te maken en ongelooflijk lekker! Dit recept is ook fantastisch als . Het lekkerste foodblog van Nederland met makkelijke en gezonde recepten. Mijn favorieten zijn de frieten, maar de zoete aardappel is ook heerlijk in een stamppotje, in een salade of zoals in dit recept, als rösti. Krokant van buiten en zacht van binnen. Bekijk de calorieën van Rösti Rondjes Naturel (Aviko) per 1gr.


Röstirondjes, voorgebakken, diepvries. Druk ze plat en vorm ze tot rondjes. Bak ze op laag vuur aan beide kanten in ongeveer minuutjes gaar. Maak ondertussen de dip door de ingrediënten door elkaar te roeren. Verdeel de rosti over een groot of twee kleine borden en serveer direct.


Rosti van zoete aardappel, Gezond avondeten, Zoete . Schil de aardappels en kook ze ongeveer min. Ze hoeven niet helemaal gaar te worden. Rasp de aardappels na het koken.


Rosti rondjes gezond

Doe dit bij elkaar, voeg de bloem, zou, nootmuskaat en het . Maar rösti kun je ook van andere dingen maken. Bijvoorbeeld van pompoen. Die zorgt voor een licht zoete smaak, waardoor de kans groot is dat zelfs groentehatende kids niet in de gaten hebben dat ze een portie . Het is weer tijd voor asperges! Karin Luiten laat zien hoe je zonder pakjes en zakjes toch lekker, gezond en makkelijk zelf eten. Rösti van bloemkool in plaats van aardappel.


De bloemkool proef en ruik je niet maar zorgt wel voor extra vitaminen, mineralen en een flinke portie extra vezels. Rösti is een gerecht dat oorspronkelijk uit Zwitserland komt en wordt gemaakt van geraspte aardappel. Niet alleen in Zwitserlan maar ook in Nederland wordt rösti gegeten!


Rosti rondjes gezond

Je kent misschien wel die ingevroren rösti - rondjes uit de supermarkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.