dinsdag 13 augustus 2019

Karnemelk gezond

De interessantste resultaten uit wetenschappelijk onderzoek. Ik drink graag karnemelk en ik heb het idee dat het ook heel gezond is, is dat zo? Of zitten er toch nadelen aan?


Qua voedingswaarde lijkt het misschien veel op gewone melk, maar als we wat beter kijken zijn er wel degelijk verschillen. En het zijn juist die verschillen die (traditionele) .

Maar natuurlijk zijn er ook een paar nadelen. Dit melk product is niet alleen goed voor je figuur en voor een mooie hui maar versterkt ook de botten en darmflora. Lees meer over de bewezen gezondheid. Bij de karnemelk die in de supermarkt te koop is wordt suiker toegevoegd.


Gelukkig bestaat er nog de biologisch-dynamische karnemelk. Wat is dat eigenlijk voor soort karnemelk? En kan karnemelk alleen gedronken worden of kan je het ook op andere manieren gebruiken?


Als je je snel beter wil voelen dan moet je karnemelk drinken.

Het helpt om de vetten en olie sneller te laten verteren. Dit is allemaal extreem gezond voor je en helpen je om . Acht redenen waarom karnemelk gezond én geweldig is. Karnemelk zit vol met proteine, kalium en vitamine B. Er valt echter wel wat kanttekeningen te maken betreft de gezonde voordelen. Zoals je al eerder hebt kunnen lezen worden diverse soorten soorten gezoet met ( melk)suiker. Ook biologische karnemelk.


Dit heeft invloed op voedingswaarden. De soorten worden gezoet met suiker om de zure smaak te . Wie is er niet groot mee geworden? Een gezond glas melk, goed voor de botten en voor sterke tanden. Melk bevat in der daad veel belangrijke vitamines en mineralen . Vroeger werd het ook wel botermelk genoemd.


Jaren geleden werd dit product oorspronkelijk geproduceerd door het karnen van verzuurde room, vandaar ook de naam. De room werd in een speciaal hiervoor ontworpen container met erg veel kracht . Men wist vroeger al dat karnemelk gezond was want in arme gezinnen kregen de kinderen zowel als de ouderen regelmatig karnemelkse pap voorgeschoteld.

Biologische karnemelk is erg gezond. Het versterkt de bacteriën in je lichaam en levert essentiële vitamines en mineralen. Je darmflora is te verbeteren met wijn, karnemelk en zelfs chocolade. Lees hier hoe dat werkt en krijg inspiratie met gezonde recepten.


Veel melk drinken is helemaal niet zo gezond als vaak wordt beweer zo luidde de conclusie van een Zweeds onderzoek, verschenen in het British Medical Journal van dinsdag oktober. Het is een blad met een hoge reputatie en het publiceert over het algemeen geen onzin. Het is gezond én ook nog eens oer-Hollands: karnemelk. Toch is de drank die ooit steevast naast het pak melk op tafel ston in veel huishoudens verdwenen. Goed voor cholesterol- en vetgehalte en de bloeddruk.


Heb je een verhoog cholesterol, vetgehalte of bloeddruk (of wil je dit voorkomen)? Een andere naam voor karnemelk is botermelk, het is vetarm, zuur en het kan gedronken worden als een zuivelproduct. Het wordt gemaakt door het karnen van de room. De room komt dan in een speciale container terecht en daar wordt het met kracht geroerd.


Dan klontert het melkvet samen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.