woensdag 28 augustus 2019

Keramische tegels buitengevel

Andre Dumont van ziekenhuis Oost in Genk. De gevel kreeg een bekleding met keramische tegels van Tagina. Waarom hebt u voor dit product gekozen? Een eerste reden kan zijn: de milieuvriendelijke effecten van keramische geveltegels.


Dankzij de krachtige isolatie wordt hitte tegengehouden, terwijl er tegelijkertijd minder behoefte is aan verwarming, waardoor CO2-uitstoot wordt tegengegaan.

Innovatieve gevels met keramische tegels : ecologisch effect. Naast traditionele gevelplaten zijn er tal van toepassingen mogelijk in natuursteen. In onze brochure Gevels laten wij u aan de hand van diverse toepassingen en daarbij behorende voorbeelden van referentieprojecten zien wat er zoal mogelijk is in natuursteen gevels of gevelelementen. Onder Nibo Services kan het . Noem één Belgische firma met een stevige reputatie in geveltechnieken en je komt automatisch uit bij Drooghmans in Balen. Een familiebedrijf dat al ruim jaar geventileerde gevels plaatst, de laatste jaren steeds meer met keramische XXL- tegels.


Ook in ons segment doet zich een duidelijke tendens voor naar die. Portiek woningen Akeleistraat.

Renovatie 1portiekwoningen (flats) te Rhenen. Exclusieve en duurzame keramische bouwproducten van de . De gevels van woontoren De Verkenner in Utrecht worden bekleed met 13. De woontoren is ontworpen door Mei architects and planners. Op de tegels staan dichtregels, ontworpen door kunstenaar Milou van Ham en dichter Tsead Bruinja.


De tegels worden geproduceerd door . Bent u op zoek naar maximaal gebruiksgemak van uw terras, dan kunnen mooie buitentegels van een echte specialist als MBI daaraan bijdragen. Zo kunnen keramische buitentegels voor u de uitkomst bieden. De keramische tegels van MBI . Architect Daniel Isern ontwierp Hotel Ohla Eixample aan de Via Laietana in Barcelona. Het voormalige kantoorgebouw uit de jaren zeventig werd grondig gerestaureerd.


De gevel omvat meer dan 8keramische tegels van verschillende afmetingen die een enorme puzzel vormen van verticale modules. In tegenstelling tot de meeste bakstenen, laten keramische geveltegels je toe om een hele gladde, strakke gevel te creëren. Naast keramische materialen ontwikkelt de PORCELANOSA Groep tevens systemen voor het op gevels plaatsen van die materialen.


Keramische tegels als gevelbekleding. Als voor keramiek gebruik wordt gemaakt van een gelijmd gevelsysteem , moet men eerst de ondergrond waar uiteindelijk de keramische tegels op aangebracht zullen worden klaar .

Klei wordt in een tegelformaat gebakken en deze tegels worden via een draagstructuur aan een dragende, geventileerde gevel bevestigd. De bevestiging kan zowel zichtbaar als onzichtbaar . Dit buitengevel systeem is samengesteld in onderling overleg tussen Sto Isone Mosa Facades en Forbo Eurocol Nederland B. Bij StoTherm Vario worden keramische Mosa Facade tegels verlijmd op EPS-isolatiemateriaal van Sto Isoned. Initiatiefnemer voor de nieuwe gevel is Anne Harkema, algemeen directeur van Tegelhandel Julius van der Werf: ´Een van onze toeleveranciers, Tegelfabriek Koninklijke Mosa in Maastricht, had een nieuwe techniek in het productieproces ontwikkeld om tegels niet-zichtbaar te verankeren aan de gevel. Naast lezingen over de vele technische aspecten van baksteenmetselwerk werd ook ingegaan op open gevelsystemen met keramische tegels.


Vooral de geleverde verdieping aan informatie viel in goede aarde. Bij een geventileerde gevel worden de tegels op een (zichtbaar c.q. niet zichtbaar) aluminium frame tegen de binnenspouw bevestig al dan niet met toepassing van een isolerende laag. Is de gevelopbouw niet-ventilerend dan wordt er tegen de binnenspouw harde isolatie aangebracht, waarop de keramische tegels.


Zowel voor nieuwbouw als renovaties zijn keramische tegels en de door Mosa ondersteunde geventileerde gevelsystemen een ideale oplossing.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.