vrijdag 4 oktober 2019

Koel vriescombinatie in koude ruimte

Als je kelder of schuur te koud is voor een koelkast, raden we aan om de ruimte te isoleren. Zo voorkom je dat de temperatuur in de wintermaanden te ver daalt. Je kunt ook overwegen om de koelkast naar een warmere ruimte te verplaatsen zodra de minimale omgevingstemperatuur is bereikt.


Terug naar advies over . Maar niet elke vriezer werkt in een koude omgeving. Dit betekent dat alle functionaliteiten, zoals het energieverbruik en de maximale koeltemperatuur werken zoals staat vermeld in de specificaties.

Als een vriezer met klimaatklasse SN in een te koude ruimte staat, werkt hij niet goed. ProbleeKoel - vries combinatie werkt niet juist bij een lage temperatuur. Bij een verkeerde keuze werkt het vries gedeelte niet!


Wanneer u een koelkast in een (te ) koude ruimte , zoals een bijkeuken of schuur, wilt plaatsen dient u te kiezen voor een geschikte koelkast. Bij een éénmotorige koelkast met één thermostaat zal . U zou het misschien niet denken, maar juist een onverwarmde ruimte is voor de meeste koelapparaten helemaal geen goede plek. Maar de meeste koelapparaten kunnen niet zo goed tegen een koude omgeving.


Maar als je toestel in een onverwarmde ruimte staat, kan je problemen krijgen.

Een koelkast zet je dus beter niet in een te koude omgeving, maar echt opletten is het met koel - vriescombinaties. Er lopen dan wat meer koelbuizen door de diepvriezer dan door de koelkast. Bij temperaturen onder graden koelt deze koelkast niet meer en gaat het vries gedeelte ontdooien.


Siemens gebeld en zij gaven als oplossing om deze ruimte te verwarmen, ik maar niet gezegd wat ik op dat moment dacht. Het lijkt zo simpel, een. Deze ruimtes zijn vaak niet verwarmd en tijdens koude winters kan de temperatuur er behoorlijk laag worden. Dus een ruimte die echt koud wordt als het buiten koud is.


Wanneer u uw vriezer plaatst in een (te) koude ruimte , heeft dit een negatief effect op uw levensmiddelen. Bij mij staat er al tien jaar een koelvriescombinatie (met aparte thermostaat) in de garage. Plaatst u uw koelvriescombinatie in een te koude of te warme ruimte , dan loopt u het risico dat de temperatuur in het apparaat te hoog oploopt en levensmiddelen ontdooien of bederven, of dat de koelvriescombinatie door condensvorming op kwetsbare onderdelen of omdat het apparaat zijn restwarmte niet kan afvoeren . Doordat het temperatuurverschil van binnen in uw vriezer ten opzichte van de ruimte te laag is, schakelt de thermometer pas later in.


Dit heeft als gevolg dat het langer duurt voordat de compressor inschakelt, zodat de . Sommige koelvrieskasten kunnen er niet tegen om in een koude omgeving te staan, bijvoorbeeld de schuur of garage. En andere hebben weer last. Dit is vooral belangrijk als je overweegt om de koelkast of vriezer in een onverwarme ruimte te zetten, zoals de garage of de schuur.


Bij een koelvriescombinatie met thermostaat gaat het fout, want als het dan graden in de schuur is vindt die thermostaat (die zit in het koeldeel) het koud genoeg en slaat de motor dus niet aan. Dan houdt het vriesvak dus op met vriezen = foute boel.

Bij thermostaten kan het vriesdeel onafhankelijk . De reden dat een moderne kast met R600A (isobutaan gas) niet in een schuur (onverwarmde ruimte ) kan is als volgt:. Dus het is ongeveer elke keer in de winter de auto starten met koude motor en volgas lopen. Ik heb een koelkast-vriezer-combi in een koude ruimte staan. Kan inderdaad te maken hebben met de plaats van de sensor, maar ook met het koelsysteem zelf. Maar helaas, na een aantal koude nachten merken we toch dat onze koelvriescombinatie er weer moeite mee heeft en bij tijd en wijle af slaat.


Je hebt een kachel gekocht om een ruimte te verwarmen zodat je daar je spullen koel in kan houden? Ik heb de laatste keer dat dit gebeurde de stekker eruit getrokken en kon alles weggooien. Ik weet nu niet of het aan de koelkast ligt of aan de kou. Wil nog niet me koelkast wegdoen. Moet toch echt een nieuwe kopen anders.


Ik kan alleen een probleem zien wanneer het koelmiddel aan de condens kant zou bevriezen door de lage temp en hoge druk. Heeft iemand hier ervaring mee? Hierdoor beslaan koude voorwerpen in een warme ruimte : de lucht koelt af om dat voorwerk en slaat neer op het voorwerp. Of regen in de natuur bij te veel .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.