dinsdag 29 oktober 2019

Koffie met cacao recept

Recept voor het maken van een chocolade koffie. Voor deze koffie gebruik je cacaopoeder , melk, suiker, slagroom en espresso koffie. Bonus: volgens onderzoekers van de University of Georgia kan een schepje cacaopoeder in je koffie zorgen voor een betere concentratie. Pas het recept dus aan naar wens en smaak, zodat je jouw eigen perfecte botanische pesto creëert.


Caffé mocha is een combinatie van espresso (of moka - sterke koffie ) met warme chocolademelk of beter cacao en warme melk.

Vermeng de oploskoffie met de cacao en de suiker of likeur in een hoog koffieglas. Giet er eerst een klein beetje kokend. Lekker met melkschuim of geklopte ongezoete slagroom en schep hier een flinke dot van op de koffie. Dit recept komt uit Boodschappen Magazine nr. Er zijn heel veel variaties mogelijk met koffie.


Denk bijvoorbeeld aan de combinatie van chocolademelk met een espresso. Schuim chocolademelk (bij voorkeur extra puur) op en schenk in een mooi mokje. Giet hier vervolgens je espresso bovenop.

Heerlijk voor koude winterdagen of als dessert. Deze verwarmende winter koffie mix met chocolade en een vleugje kaneel is heerlijk op koude winteravonden. Toen ik de eerste keer deze koffie dronk was ik aangenaam verrast door combinatie van koffie met chocolade met een vleugje kaneel en nootmuskaat.


Daarnaast is deze instant . Een lekker hollands recept. Het vegetarische drankje zonder alcohol bevat de volgende ingrediënten: espresso (of sterke koffie ), hetechocolademelk, slagroom en cacaopoeder. Maar het was Dave Aspey, van het bulletproof diet, die deze drank als bulletproof koffie op de wereldkaart zette. De aanhangers van bulletproof koffie zweren erbij als prestatiedrank en . Drambuie 1ml opgeklopte melk cacao poeder. Voeg de sterke koffie of espresso toe.


De opgeklopte melk met schuim erop schenken. Verse rauwe melk of melk uit glas zijn het beste. Cacao poeder erover strooien. Melk uit plastic cupjes raad ik af, aangezien dit plastic hormoon verstorende stoffen kan bevatten (16). Voeg wat cacaopoeder toe aan je koffie.


Ook geeft cacao een heerlijke smaak af.

Normaal gesproken hebben we op zondag altijd een smoothie recept maar vandaag hebben we een recept voor choco- koffie. Deze choco- koffie wordt koud gedronken en is heerlijk met een dot slagroom en een snufje cacao. En nu is het tijd om de keuken in te duiken en deze lekkere chocokoffie te maken.


Bereidingswijze: Ik begin met het . Roer in een beker de cacao de oploskoffie en de suiker met eetlepels van de melk glad breng de rest van de melk aan de kook en giet de melk in de beker roer nog even goed. In plaats van cacao kan eetlepel cacao instant worden gebruikt dit produkt is al gezoet. Over laag vuur onder regelmatig roeren verwarmen tot luchtbelletjes aan de zijkant van de pan te zien zijn. Van vuur verwijderen: creme de cacao erbij roeren.


In verwarmde mokken gieten. Met chocoladeschaafsel . Bekijk onze favoriete recepten voor Bulletproof koffie variaties om je dag mee te starten. Zo blijft de room mooi bovenop de koffie liggen. Strooi wat cacaopoeder over de room ter decoratie.


Bovenop de koffie die je in het filterzakje doet kun je een theelepel cacao doen. Hierdoor verfijnt de koffiesmaak zich. Net als bij kaneel geldt dat goedkopere koffie er lekkerder door gaat smaken. Je kunt zelfs je bezoek positief verrassen door kaneel en cacao te mengen.


Je gebruikt niet meer dan een mespuntje kaneel en . Schenk de romige ijskoffie in mooie glazen, rietje erbij chocoladesaus erover en klaar. Tip, Wil je de romige ijskoffie als nagerecht serveren? Schep er dan nog een bolletje ijs naar smaak bij.


Alsof er een bonbon op uw tong smelt. Koffie Chocolade Mug Cake.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.