Heb je deze handige tip over het schillen van een pompoen opgevolgd en heb je nu een berg pompoenpitten over? Je kunt ze heel makkelijk roosteren , super lekker en gezond ! Zo snel als de herfst zijn intrede heeft gedaan, zo snel vliegen de pompoenen uit het groenteschap. Niet zonder reden, want je kunt er werkelijk de lekkerste gerechten mee maken.
Maar wat doe je nu met de pompoenpitten , die we meestal weggooien? Pompoenpitten kun je heel makkelijk roosteren en . Er zit vooral ontzettend veel vitamine E, fosfor, . Hier volgt de top van de gezondheidsvoordelen van pompoenpitten die wetenschappelijk zijn bewezen. In tegenstelling tot de harde witte pitten van een pompoen hebben de meeste pompoenpitten uit de supermarkt geen schil. Roosteren kan ook helpen. Hartige taart met pompoenpitten (vegetarisch recept) 4. Je kunt pompoenpitten zo eten, maar je kunt ze ook even roosteren in de koekenpan voor je ze gebruikt.
Het is ontzettend makkelijk en de pitten smaken heerlijk over de geroosterde pompoen of bij een gekoeld glas wijn. Recept pompoenpitten bereiden. Doe de pompoenpitten in een bakje en voeg wat zeezout en eetlepels olijfolie toe.
Verwarm de oven voor op 1graden. Leg de pitten goed uitgespreid op een bakplaat in het midden van de oven. Laat de pitten – minuten roosteren tot ze licht roodbruin zijn. Ze bevatten meer voedingsstoffen dan de witte pompoenpitten en brengen heel wat gezondheidsvoordelen met zich mee. Energie Magnesium blijft een van de meest ondergewaardeerde nutriënten op vlak van gezondheid.
Witte pompoenpitten , heerlijk om te roosteren. Iets met een pompoen doen zoals ons spruitjes idee van gisteren of onze pompoensoep die vrijdag. Geroosterde pompoenpitten geven namelijk een lekkere hartige crunch aan een zacht-zoete pompoensoep.
Doen: pompoenpitten roosteren ! De zaden smaken licht zoet en zijn erg lekker met wat pittige kruiden zoals cayenne en zeezout. Pompoenzaad bevat wat (niet zo veel) meervoudig onverzadigde vetzuren. Deze zijn erg gezond , maar zijn niet zo goed bestand tegen verhitting. Wanneer je pompoenpitten dus wilt roosteren moet je dit op . Zou er een wereldwijde samenzwering bestaan? Ik moest denken aan het sprookje van de nieuwe kleren van de keizer.
Maar koekenpan: hoog vuur, laag, midden? Eet je die dingen met of zonder schil, ook dat zie ik allebei maar lijkt me zo niet te verteren? Sommige koken ze zelfs minuten in zout water voor het bakken, omdat . En het schillen van deze pompoen is een hele klus, dus ik vond dit een super uitvinding! De soep wordt uiteindelijk met schil nog net zo fluweelzacht als zonder. Nu het schillen van de pompoen geen klus meer is, besloot ik eens te proberen om de pitten te roosteren.
Zo ontstaat een gezonde snack! Gooi jij bij het schoonmaken, net als heel veel andere mensen, de pompitten weg bij het schoonmaken? Ik zeg: nooit meer doen! Ik strooi deze bijvoorbeeld heel graag over mijn geroosterde pompoen voor een knapperige bite. Maar als je een soep maak dan kun je ze daar ook op het laatst overheen . Wat is dit een lekkere gezonde snack!
Ik ging het voor de gein laatst eens proberen, pompoenpitten roosteren. Vorig jaar kocht ik namelijk voor het eerst een pompoen en in mijn . Lees hier waarom je ze best geregeld over je soep of slaatje strooit. Tijdens Halloween ben je druk bezig met het snijden en uithollen van pompoenen, dus waarom maak je geen gezonde , heerlijke seizoenssnack van de restjes?
Het roosteren van pompoenpitjes is erg gemakkelijk en ze zijn. Nu gaan wij aan het roosteren van de pitten. Hiervoor moet u de bakoven op 1°C voorverwarmen.
Neem een schoen bakplaat en leg er een vel bakpapier op. Ze staan echt bol van de vitaminen en mineralen. ADH (Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid) vitamine E en .
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.