vrijdag 6 december 2019

Open haard afsluiten met glas

Ik wil graag deze open haard in mij nieuwe woning, zie de foto. Rookkanaal etc is al aanwezig, dus dat moet lukken. Echter, ik wil de hout gestookte open haard kunnen afsluiten met een glazen schuifscherm dat in de schouw boven de haard schuift als het open staat.


Reden hiervoor is enerzijds veiligheid . Een volledige afsluiting van de luchttoevoer van uw haardopening kan met een haarddeur in hittebestendig glas.

Deze afwerking van uw open haard kan met zowel een enkele of dubbele deur. Naast een draaiende deur in uw open haard is het ook mogelijk te kiezen voor een schuiven hittewerend glasscherm of met. Een liftdeurhaard is een haard met een glazen schuif- of draaideur, die open , halfopen of gesloten te gebruiken is.


Wanneer een liftdeurhaard open is, geeft de haard vrij zicht op het vuur waardoor het mogelijk is om optimaal van het vlammenspel en de heerlijke houtgeur te genieten. Gesloten biedt de liftdeurhaard een . Wilt u een gashaard of open haard laten plaatsen in Eindhoven? Hans van der Vorst bouwt en onderhoudt haarden en schouwen.

De trek van de schouw zal inderdaad meespelen maar bij een open haard kan er altijd wel rook en roet in huis komen. Als de dampkap in de open keuken aanstaat bvb, of de deuren naar de hal open staan. Als er geen hermetisch afsluiting komt dan zal er altijd wel iets van rook de living intrekken. Maar door de gulzige manier waarmee een open haard zuurstof verbruikt kan men verwachten dat door het afsluiten van de luchttoevoer men problemen krijgt met de verbranding van . Openhaarden bestaan uit verschillende soorten, namelijk gashaarden en houthaarden. Als u een openhaard heeft betekent het dat er geen glas voor de vlammen zit.


De haard haalt dan namelijk zijn zuurstof uit de ruimte zelf. Het rendement is dan wel een stuk lager, namelijk zo rond de. Maar, daar hebben ze wat op . Er zijn inzethaarden met een hoek links of rechts, alleen front of zelfs aan drie zijden open. De ruimte die over is rondom de inzethaard wordt netjes afgewerkt met een lijst die zelfs door ons op maat gemaakt kan worden.


U houdt natuurlijk zicht op het vuur door het hittebestendige glas in de inzethaard. De grootste troef van een glazen haardscherm is dat u nog steeds volledig zicht heeft op het vuur in uw open haard. Let er ook op dat uw haardscherm de luchttoevoer van uw haard niet afsluit.


Gedetailleerde omschrijving: Wij willen onze bestaande open haard voorzien van glazen deuren.

In principe hoeft er binnenin niets aangepast. Dus dus geen compleet nieuwe inzethaar alleen deuren of iets van een glaswandje . U zoekt: open haard met glasplaat afsluiten ? Nederland en informeert u graag over open haard met glasplaat afsluiten. Wij hebben op dit moment een hoek open haard en deze willen wij graag afsluiten door middel van een glazen schuifdeur of glazen deur met scharnieren. Alles moet uiteraard hittebestendig zijn. Wat veel mensen doen is een zogenaamde casette inbouwen in de openhaard.


Dat is een speciaal hiervoor ontworpen en soms op maat gemaakte kast zeg maar,die je met een glazen deur kunt afsluiten tijdens het branden. Zo heb je veel minder troep én de warmte wordt (is een extra)met een ventilator . Daarmee was Boley de eerste die het materiaal glas toepaste in een openhaard. Door het glas te combineren met diverse (voor die tijd) ongebruikelijke materialen ontstond er een compleet nieuwe trend in haardenlan de glashaard. Tests hebben zelfs aangetoond dat open haarden een aanzienlijk warmteverlies kunnen veroorzaken.


Ze gebruiken en onttrekken dus een grote. Als het glas net is schoongemaakt, wat heel eenvoudig te doen is, is de kachel op zijn mooist. Er zit onder anderen een automatische afsluitklep in die hier flink aan zal bijdragen. Dit is een gesloten kachel, met een glazen frontpaneel.


Deze geeft een hoger rendement dan een open haard , maar minder dan een voorzetkachel. In plaats van in een klassieke open haard brandt tegenwoordig in onze huizen steeds vaker een houtvuur in een inbouwhaard. Dit unieke liftdeur-systeem voor inbouwhaarden . Denk aan plavuizen, metaal of glas.


Maak de asla nooit helemaal leeg. Stapel niet teveel hout in één keer in de haard.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.