vrijdag 31 januari 2020

Smoothie bevroren fruit yoghurt

In Nederland wordt veelal yoghurt gebruikt om een smoothie te verdunnen. Van oudsher wordt echter geschaafd ijs genomen. Het basisingrediënt van een smoothie is fruit.


Je kunt vers fruit nemen, maar bevroren fruit heeft het voordeel dat het erg verfrissend is en voor een vaster geheel zorgt. Bovendien is bevroren fruit. De zomer komt eraan en wat is er dan lekkerder om tussendoor een lekkere frisse yoghurt smoothie.

En omdat in de recepten echt staat bevroren fruit neem ik dit letterlijk. Even kijken wat daar uit komt :) En ik vind smakeloze smoothies toch . Pers ondertussen de perssinaasappels uit. Snijd de bananen in stukjes. Pureer al het fruit , het sinaasappelsap en de yoghurt in een blender of in een hoge kom met een staafmixer.


Verdeel de smoothie over hoge glazen. Steek er rietjes in en serveer direct. Tip: gebruik eens fruit uit de diepvries. Het is niet alleen makkelijk (want je kunt het altijd in huis hebben) maar je .

Mix het fruit met de volle yoghurt in de blender tot een sap. Voeg eventueel naar smaak wat honing toe. Tip: Voeg een banaan toe voor een extra dikke smoothie.


Koop fruit wat je lekker vindt. Ik heb meestal kiwi, perzik, aardbei. Pureer dit en doe het met behulp van een trechter in ijsblokjeszakje en vries dit in. Indien je het niet zoet . Als je geen fruit van het seizoen hebt, kan je diepvriesfruit gebruiken. Je kan het bevroren gebruiken, dan krijg je een beetje een milkshake idee.


Ingrediënten: Handjevol rood fruit (aardbeien, frambozen, blauwe bessen) , beker yoghurt , scheutje melk. Gebruik Een nadeel van diepvriesfruit is dat je het vooraf moet ontdooien. Denk vooruit en haal de avond ervoor een hand fruit uit de vriezer.


Ik gebruik ze door mijn havermoutpap of yoghurt. Een andere optie is om het fruit direct uit de vriezer in een smoothie te verwerken. Zo heb je een frisse koude drank . Het enige wat je nodig hebt is yoghurt (kwark, hangop of iets anders wat daar op lijkt kan ook) en bevroren vruchten. Goed mixen in een smoothie maker of blender en genieten. Eventueel kun je een scheutje honing toevoegen.


Begin met de yoghurt , dan het zachte fruit, groente, de hardere daarbovenop en ijs als laatste.

Voor een aantal voorbeeldrecepten voor smoothies kun je natuurlijk op de site terecht. Hier een met fruit , spinazie en munt. Een met meloen, perzik en kokosmelk. En nog een met sinaasappel, banaan, speltvlokken en chiazaad.


Heerlijke frisse en fruitige smoothie met yoghurt , banaan en vers fruit. Beoordeling (stemmen). Print Created with Sketch. De bevroren frambozen maken deze milkshake kou en de banaan die er stiekem in gaat geeft deze fruit smoothie wat extra zoets.


Dit smoothie recept met frambozen zet je met behulp van een blender in een mum van tijd op tafel. Wil je dat de smoothie iets dunner is, vervang dan de helft van de yoghurt. Een makkelijke smoothie zonder zuivel die gemaakt wordt van diepvriesfruit en water. Een smoothie zonder zuivel is gezon lekker en snel. Je kan ook een mango shake maken met bevroren mango, of maak er één van aardbeien, kersen of banaan.


Deze milkshake is dus lekker, gezond en ook nog eens heel skinny. I like en ik hoop jullie ook. Gebruik bij voorkeur water of (magere) yoghurt en verse of bevroren groente- en fruitsoorten ! Verder zijn voor een gezonde smoothie uitsluitend een blender en enige mate van creativiteit . Als je je fruit invriest blijft het langer lekker en kun je zomerfruit bewaren voor in de winter. Ook helpt bevroren fruit je smoothie een soort vollere textuur geven en lekker koud te maken.


Als je bevroren fruit gebruikt moet je alleen wel iets van vocht toevoegen. Yoghurt helpt namelijk erg vaak niet met bevroren fruit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.