woensdag 5 februari 2020

Rotterdam delft fietsroute

Het traject Delft - Rotterdam is een directe en snelle fietsroute. De tien kilometer lange route is grotendeels een vrijliggend fietspad en kent weinig kruisingen en geen enkel verkeerslicht (dus geen oponthoud). Bij deze enkele kruisingen op de route heeft de fietser altijd voorrang.


Het pad is in twee richtingen te berijden en is . Natuurlijk duik je een stuk in de geschiedenis wanneer je deze route fietst: je rijdt langs de oude havens van Rotterdam , ziet de SS Rotterdam liggen of het beeld De Verwoeste Stad. Fietsroute Rotterdam - delft , afstand 16.

Zo de natuur in fietsen vanaf de Erasmusbrug in Rotterdam , of het Malieveld in Den Haag. Een kortere, schitterende route dwars door het Delflandgebied. Dit is het gebied tussen tussen Delft , Vlaardingen, Maassluis en Schipluiden. Tijdens je fietstocht pak je een stukje van Delft zelf mee, maar vooral veel van haar omgeving. Dat is vlakbij Toeristisch Overstappunt (TOP) Delft ,. Je kunt starten bij knooppunt 64.


De fietsroutes tussen Rotterdam en Delft en tussen Zoetermeer en Den Haag zijn flink opgeknapt om zo meer woon-werkfietsers aan te trekken. Dat gebeurde in het kader van het Fiets filevrijplan van het ministerie van Verkeer en Waterstaat waarbij in totaal acht trajecten worden aangepakt.

De fietsroute die de PvdA heeft bedacht, loopt van Katwijk en Noordwijk, via Leiden en Den Haag naar Delft en Rotterdam en is ongeveer vijftig kilometer lang. De route verbindt onderweg kennisinstellingen als Estec en de universiteiten van Leiden, Delft en Rotterdam , die onderling steeds meer . Een fraaie route die volgens fietsfilevrij een gerealiseerde fietssnelweg is. Nu is niet geheel duidelijk wat de criteria daarvoor zijn, maar aan de criteria van doorgaande fietsroutes voldoet deze helaas niet. Wat niet wegneemt dat het een zeer goed fietspad zonder een enkel stoplicht is tussen grote kernen. Start- en eindpunt: Voorzijde Station Delft (Westvest) Afstand: 4km.


Gps- navigatie: Klik hier om deze route te downloaden naar gpx. Deze fietsroute neemt u mee langs de historische kernen van Delft , Delfshaven ( Rotterdam ) en Schiedam . Het riviertje de Rotte waaraan Rotterdam haar naam ontleent, is de ruggengraat van dit gebied. Stap 3: Klik twee keer in de kaart om een route te maken.


Maak een keuze om in een regio te fietsen of van adres naar adres. Zie de help-knop voor meer uitleg. Rotterdam , Delfshaven, Overschie en Delft hadden van oudsher met elkaar te maken dankzij hun ligging aan de Schie, het kanaal tussen Delft en Delfshaven. SFR Pijnacker-Nootdorp - Delft - De Lier, SFR Rijnwaalpad FArnhem - Nijmegen, SFR Rijnwaalpad FNijmegen - Arnhem, SFR Rotterdam - Delft , SFR Utrecht - Breukelen, SFR Velostrada Den Haag - Voorschoten - Leiden, SFR Velostrada Leiden - Voorschoten - Den Haag, SFR Venlo - Horst-Sevenum noordroute . Vanaf maandag september gaat Zoetermeer enkele fietspaden in de stad geschikt maken als snelle fietsroute van Zoetermeer naar Delft.


Om te praten over betere fietsverbindingen, tussen Rotterdam en Delft en tussen steden in de rest van de wereld. Houben is behalve mede-oprichter van Mecanoo, bekend van talloze opvallende projecten in binnen- en buitenlan ook oud-hoogleraar Mobiliteitsesthetiek (TU Delft ).

Zij heeft uitgesproken . Het is hier zo rustig dat je even vergeet dat je onder de spreekwoordelijke rook van steden als Delft en Rotterdam rijdt. In het eeuwenoude pittoreske ontginningsdorpje Maasland kun je enkele fraaie gebouwen bewonderen, zoals de oorspronkelijk uit de veertiende eeuw stammende Oude Kerk. Ook Museum de Schilpen .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.