woensdag 29 april 2020

Welke plinten kiezen

U bent bij de laatste stap in het proces beland: het kiezen van de juiste kleur. Vroeger zagen we voornamelijk dat mensen kozen voor een eikenhouten vloer met een plint van hetzelfde materiaal. Tegenwoordig is het heel modern om de plint in dezelfde kleur te schilderen als de muur, een trend die . Afwerking vloer en muur.


Plinten zijn de onmisbare afwerking van je vloer.

Voordat je de vloer gaat leggen moet je eigenlijk eerst even bedenken welke plint je graag wilt gebruiken. Wil je namelijk gebruik gaan maken van een muurplint dan moet je daar bij de afwerking van de onderkant van je muren ook . Het aanbod in plinten is enorm. We krijgen dan ook regelmatig de vraag welke plinten te kiezen bij de parket, laminaat of PVC vloer.


Een wit gegronde hoge MDF plint ? Of toch een eenvoudig verwerkbare plakplint met zelfklevende strip? Meestal hangt de keuze in plinten af van het type vloer. Er zijn een aantal punten waar u op moet letten.

Heeft u een ruimte tussen de vloer en de wand (denk bijvoorbeeld aan een houten vloer) dan moet de plint die u kiest deze ruimte overbruggen. Anders blijft u een kier zien. U meet de ruimtes op die het meest ver van de wand komen.


Vervolgens denk je na over welke plinten er goed bij zullen staan. Uiteraard heeft het niet kiezen voor plinten ook nadelen, zoals versneld risico op beschadigingen in het stucwerk. Hoe hoog zijn jouw plinten ? Ik heb nu twee best strakke profieltjes waartussen ik twijfel. Maar ik heb in mijn kennissenkring een hele relaxte timmerman die ze allebei even in het groot voor me maakt zodat ik makkelijker kan kiezen. Het kan zijn dat je al een voorkeur heeft, maar welke laminaat plinten zijn nou geschikt voor je ruimte?


In deze tekst zul je de. Deze week nummer twee en gaat over plinten , want plinten maken je woning af! Kies je voor een zelfde kleur voor je plinten als de wanden dan lijkt de ruimte groter. Hieronder inspiratie voor het kiezen van je plinten … Of kies je toch voor geen . Als je dit vertrek groter zou willen laten lijken kies dan een plint in ongeveer dezelfde kleur als de vloer, zoals onderstaande afbeelding.


Opmerking: het werkt natuurlijk in elke kleur of kleurtint. Vergelijk de twee bovenstaande afbeeldingen eens. Heb je een zacht contrast tussen wand en vloer, welke kleur geef je dan de plint ?

In mijn optiek mag je een plint best goed zien. Ik zou dan bij een lichte ruimte voor een witte plint kiezen en bij een wat donkerdere ruimte voor een zwart of antraciet kleurige plint. Bij een warme combinatie zoals beige met . Iedereen kent plinten wel, die latjes of plankjes langs de muur en de vloer. En belangrijker, welke plint is dan de beste oplossing voor welke vloer?


Voor een mooie afwerking van uw laminaat-, PVC- of parketvloer is het van belang om de juiste plinten en profielen te kiezen. Alle MDF plinten : vandaag voor 16. Alle bestellingen boven EUR 10- GRATIS bezorgd.


Wat Huib goed ziet is dat een plint op zichzelf niet veel zegt, het gaat om de combinatie plint -vloer. Een hoge houten lat is erg mooi bij een parket vloer maar bij een gietvloer is het inderdaad niet mooi, hoe netjes deze ook gemonteerd is. Hieronder zie je tips en mijn mening over wat een goede plint bij welk type vloer is. Ook niet onbelangrijk: plinten. Kies je plinten in dezelfde kleur als de vloer, dan lijkt het woonoppervlakte groter.


Ga je voor plinten in dezelfde kleur als de muur, dan lijkt het vloeroppervlak optisch kleiner. Leg dan eerst de vloer en neem . Er is dus heel wat mogelijk wat de finale afwerking van uw nieuwe vloer betreft. Wil je, je verdiepen in deze mogelijkheden, dan zal een bezoek aan de showroom van Cibo Vloeren je heel wat wijzer maken. Je vindt bij ons plinten voor houten vloeren in alle . Nu wil ik de plinten plaatsen en liefst zou ik deze in dezelfde kleur verven als de muur, zodat deze minder opvallen en beter geïntegreerd zijn. Bij ons was noppes niks vernist, alles wat hout was geschilderd.


Soms zelfs met fake houtnerfpatroon, maar nergens bloot hout noch vernis. Laminaat, ondervloer en laminaat plinten laten leggen? Bij het bestellen van een laminaatvloer moet er niet alleen rekening gehouden worden met het kiezen van een geschikte laminaat ondervloer, maar ook met laminaat plinten voor de afwerking van de vloer.


Laminaat plinten zijn essentieel voor een mooie afwerking van uw vloer. De plinten zorgen er namelijk voor dat de opening tussen uw vloer en muur netjes worden afgedekt. Welke keuze voor laminaat plinten ? Deze opening tussen uw vloer en muur is belangrijk, omdat de laminaatvloer ruimte nodig heeft om uit te .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.