donderdag 23 juli 2020

Vriezer in warme ruimte

Elke vriezer is geschikt om te opereren bij kamertemperatuur, maar als u het apparaat bijvoorbeeld in een onverwarmde garage, schuur of bijkeuken wilt plaatsen, dan raden wij u aan de klimaatklasse in de gaten te houden. Plaatst u uw vriezer in een te koude of te warme ruimte , dan loopt u het risico dat de temperatuur in . De klimaatklasse van uw. Praktische en overige technische wetenschappen: Voor vriezers wordt een optimale omgevingstemperatuur beschreven.


Vriezer in warme ruimte

Wat is de consequentie wanneer deze bv minimaal graden en maxmaal graden is, maar de vriezer in een ruimte van 0 . Als uw vrieskast in een te warme of een te koude ruimte staat zal ze niet goed werken en dat wil je natuurlijk niet. Er zijn verschillende klimaatklassen. SubNormaal (SN), Normaal (N), SubTropisch (ST),.


Ook in de zomer blijft de boel bevroren, ik moet hem dan wel echt maximaal zetten, want het kan (zoals Deathchant zegt) best warm worden dan (donkergroen houten schuurtje). Maar niet elke vriezer werkt in een koude omgeving. Wanneer een vriezer in de schuur kan, is afhankelijk van de klimaatklasse van de vriezer en van de . Plaats de koelkast niet naast een warmtebron (radiator of fornuis) of in een warme ruimte (waar bijvoorbeeld de zon komt). Het andere uiterste is evenmin aan te raden: plaats daarom geen koelkast of diepvrieskast in . Of de vrieskast loopt op laatste benen of is verplaatst naar te koude of te warme kamer.


Vriezer in warme ruimte

Het brommende geluid is normaal te noemen, valt eigenlijk pas op als de vriezer in een rustige ruimte wordt geplaatst. In een koele omgeving wordt de vriezer eerder warm dan op kamertemperatuur? Liebherr heeft gelukkig een grote keuze in apparaten die wel goed blijven functioneren bij lage . Vandaag maar na lang wikken en wegen een nieuwe vrieskist gekocht.


Ik had even een vraagje. Komt goed uit, de huidige heeft echt zijn beste tijd geha want de deksel sluit niet meer en hij verbruikt teveel stroom. Daarbij is hij ook nogeens te groot. Wilt u uw vriezer in een dergelijke ruimte stallen? Let dan eerst op de klimaatklasse van het apparaat.


Vriezer in warme ruimte

Zo plaatst u de vriezer. Dit in verband met tocht. Het liefst zou ik ook de vriezer hier willen neerzetten, zodat hij niet in de keuken of een slaapkamer hoeft komen te staan. Maar het lijkt me dat de hete lucht die uit de . UUr moet een diepvries de temp onder kunnen hopuden uitgaande van -Graden starttemperatuur bij graden ruimtetemperatuur. Staat er bij u een extra vriezer of koelkast in de schuur of garage?


U zou het misschien niet denken, maar juist een onverwarmde ruimte is voor de meeste koelapparaten helemaal geen goede plek. Het enigste nadeel van een schuur is dat het in de zomer vaak ook erg warm word en dat de vriezer vaker moet aanslaan. Een koel of vries apparaat heeft een omgevings temperatuur nodig van min.


Vriezer in warme ruimte

Maar als je toestel in een onverwarmde ruimte staat, kan je problemen krijgen. Bij veel van die tweedeurs-toestellen (de goedkopere) werken zowel de koelkast als de diepvriezer op hetzelfde koelcircuit. Omdat de diepvriezer van dezelfde thermostaat afhangt, raakt ook die niet meer gekoeld. De consumentenbond stelt: In de productinformatie staat met letters aangegeven bij welke omgevingstemperatuur de vriezer het best functioneert.


Je vriezer moet dan de speciale klimaatklasse hebben (SN) en dan nog mag de omgevingstemp niet onder de 10C dalen. Hier begrijp ik niets van. Of regen in de natuur bij te veel .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.