vrijdag 18 september 2020

Typische italiaanse gerechten

Kijk bij kookkunst voor gerechten van andere landen. Het typisch Roomse gerecht bestaat uit verse eieren, wangspek, Pecorino Romano kaas en zwarte peper. Gebruik nooit room in je Spaghetti alla Carbonara!


Ons receptenboek zoekt voor jou altijd het beste recept. Als je in Piemonte bent, dan is de kans groot dat je bijvoorbeeld ook Robiola krijgt, dit echt een typische kaas soort voor deze regio. Sluit af met een heerlijke tiramisu.

Wat onze favorieten zijn? Recepten voor heerlijke pizza`s, pasta`s, espresso`s en originele gelato. Bekijk deze selectie beste recepten die Italië te bieden heeft. Van pasta en pizza tot tiramisu en melanzane.


Voor de Italianen is eten een essentieel onderdeel van hun cultuur en ze zijn er dan ook ontzettend trots op. Niet alleen zijn de typische gerechten enorm smaakvol, ze zijn bovendien meestal ook heel makkelijk te bereiden. Het mag dan ook niet verbazen dat . Dat Italianen altijd iets bijzonders weten te maken van simpele gerechten , bewijzen deze involtini di pollo - Recept - Allerhande.


Ze zijn er in het groot en klein, superleuk als originele partysnack.

Cacciucco is het bekendste gerecht van Livorno. Het is een vissoep gemaakt met verschillende soorten vis en brood. Oorspronkelijk was het een arme mansgerecht gemaakt met oud brood en vissoorten van mindere kwaliteit maar tegenwoordig staat het op dezelfde hoogte met andere typische Toscaanse gerechten.


Zodra we aan lasagne, tiramisu of pizza denken begint het watertanden onmiddellijk! Dat is ook niet zo gek, want dit heerlijke nagerecht is niet alleen in Italië razend populair. Er zijn veel varianten te vinden, maar traditioneel met mascarpone crème, cacaopoeder en lange vingers doordrenkt met sterke . Maar voor echte Italianen is pasta het voorgerecht - dat bovendien enkel met een vork gegeten wordt. Italiaans eten , we kunnen er geen genoeg van krijgen. Ervoor horen nog antipasti, oftewel aperitiefhapjes.


Erna volgen vlees of vis. Ze smaken verrassend zacht en de typische knoflookgeur is ontbrekend. Naast koken is ook reizen een zeer grote passie van mij. Persoonlijk vind ik het erg leuk om verschillende culturen te ontdekken en nieuwe gebieden te verkennen waar ik nog nooit eerder geweest ben. Maar wanneer ik op reis ben, probeer ik ook steeds mijn passie voor koken te . Het recept voor deze romige tonijnsaus is eenvoudig en zit vol pure ingrediënten.


De saus kun je gebruiken op bruschettes, als saus voor bij de pasta of bij gekookt vlees, bij voorkeur wit . Bij zijn oma in de keuken proefde Giovanni al de heerlijkste gerechten. Omdat je bij nonna Petrotta alle ingrediënten kon proeven.

U bent natuurlijk niet verplicht om vijf gangen te eten. Vaak eten de Italianen zelf ook maar drie gangen. Het is echter ongepast om alleen maar een bord pasta te bestellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.