maandag 21 september 2020

Waar komt pizza oorspronkelijk vandaan

Ronde Turkse broden kunnen vandaag de dag nog dienstdoen als provisorische pizzabodems. Pas einde van de jaren vijftig begon het gerecht zijn weg te vinden over heel Amerika en begon het deel uit te maken van de populairste Amerikaanse fastfoodgerechten als hamburgers en hotdogs. John Dickie dat de term pizza in de achttiende eeuw in Napels werd gebruikt om allerlei soorten platte . Historische documenten (vanaf de 6de eeuw voor Christus) leren ons dat zowel in het oude Egypte en het Perzische rijk als door de Grieken en Romeinen platte broden werden gegeten die grote overeenkomsten vertonen met de Pizza die wij nu kennen. Waar het woord Pizza precies vandaan komt zijn de meningen over .

We eten vandaag de dag allemaal graag een pizza , maar waar komt het gerecht eigenlijk precies vandaan en hoe lang wordt er al pizza gegeten? Het is een platte schijf van deeg met meestal tomatensaus en kaas. Er worden vaak ook andere ingrediënten gebruikt, zoals salami, tonijn en olijven. De pizza is bedacht in Napels. Toen Koningin Margherita (toen koningin van Italië) een pizza proefde, vond ze het lekker.


De Napolitaanse bakker . Wanneer men dus iets over de echte oorsprong van de pizza wil ervaren, is het nodig, erg ver in de geschiedenis terug te gaan.

Zie ook de foto die uit de huidige tijd komt ! Indien deze derde theorie daadwerkelijk waar is, dan heeft de naam voor het - na spaghetti - tweede . Nee, de pizza is niet in Amerika bestaan, dat is pas later overgebracht door de immigranten. Heel lang geleden werd de platte deegbodem gebruikt als bord om het eten op te doen en sinds het begin van de vorige eeuw werd in Zuid. Meer betalen voor varkensvlees wanneer je weet waar het varkensvlees vandaan komt ? Merendeel van de consumenten uit Nederlan Duitsland en het Verenigd Koninkrijk zijn het hiermee eens, als dat betekent dat ze informatie krijgen over de omstandigheden waarin het dier geleefd heeft.


Dat blijkt uit onderzoek van . Dus waar o waar lief internet, komt dan de échte pizza vandaan ? Het is bekend dat ze in Griekenland al jarenlang een platte broden (plakountos) maakten die rijkelijk belegd werden. Ontbrekend: oorspronkelijk. Wat zijn de ingredienten van deze pizza's en wat is de naam? Uit welke streek of stad in Italië komt de pizza. Mijn collega's en ik hebben een discussie over in welk land de pizza is uitgevonden.


Italiaanse Pizza Soorten Echte Pizza uit Italië. De Pizza komt oorspronkelijk uit Napels vandaan en dat is te merken. Op bepaalde avonden gaat de club naar het hostel open, waar je als overnachter gratis toegang toe hebt.

In Venetië hebben ze bijv. Zuid-Italië een dikkere, maar meer knapperige pizza en in Pisa weer een hele dunne, maar wat zachtere bodem. Behalve de plaats hangt het ervan af waar de pizzabakker oorspronkelijk zelf vandaan komt , want inmiddels zijn er bijv.


Want meestal bedenkt een auteur zelf waar hij over gaat schrijven, maar ik ben door de uitgever gevraagd om deze pizzabijbel te schrijven. Simon heeft de kunst van het pizzabakken geleerd in Sicilië, waar zijn vader oorspronkelijk vandaan komt. Pizza komt van origine uit Napoli in Italië en is inmiddels over de hele wereld bekend en verspreid.


Echter… als wij echt helemaal terug in de tijd gaan en precies uitzoeken waar dit gerecht oorspronkelijk vandaan komt en hoe dit in Italië is terecht gekomen, dan is dit het werk van de Oude Grieken. Bij pizzeria Pappa e Cittu konden zij naast de wijn, die door de bezoekers met een plus werd beoordeel genieten van een stukje biologische schapenkaas van Sardinië ( waar de eigenaar van Pappa e Cittu oorspronkelijk vandaan komt ) en van de biologische pizza. Bij Pappa e Cittu wordt alles vers en in .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.