Eenvoudige uitleg wecken. Verder kunt u bij stap voor stap precies zien hoe u voedsel kunt wecken. Wij hebben gekozen om te beginnen met jam inmaken. Stap voor stap uitleg hoe je moet wecken in een inmaakketel.
Het recept dat wij gebruikt hebben vindt je hier. Weckringen-en-deksels-steriliseren. Kook de inmaakringen en deksels gedurende 5 . Wecken van groenten is voor veel mensen een onbekend iets, echter begint het ook steeds meer populair te worden om groenten te wecken. Met gebruik van een weckketel kunt u uw geoogste of gekochten (seizoens)groenten veel langer bewaren op een simpele.
Wecken , ook bekend als voedsel inmaken, is een bewaarmethode voor voedsel die al heel lang toegepast wordt. Vroeger was het een populaire methode om eten zonder vriezer (die er toen nog niet was) lang houdbaar te maken. Je kunt ook in een gewone pan wecken , deden ze vroeger ook ;) Als je maar de juiste tijd en temperatuur aanhoudt. Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel . Inmaken in de glazen potten uit de winkel is heel goed te doen.
Oude weckglazen zijn niet meer nodig. Moestuinblog van een Moestuin-Maniak: Rauw en Puur! Er zijn ook weck -vultrechters en glastangen (om de hete glazen uit het water te tillen) te koop, maar die zijn niet absoluut noodzakelijk. Wecken is als culinaire traditie toegevoegd aan de Unesco-Werelderfgoedlijst van immaterieel erfgoed.
Carolina Verhoeven van de Landskeuken is in Nederland een belangrijk ambassadeur van het wecken. Daarom staat de Landskeuken daarnaast ook op de Nationale Lijst. Om dit feit te vieren verzamelde Landleven . Vanwege het risico van botulisme, raadt het Voedingscentrum het af om groente te wecken. Invriezen van groente is wel veilig. De botulisme bacterie (Clostridium botulinum) is een sporenvormende bacterie die bestand is tegen koken.
Deze bacterie groeit alleen goed in een omgeving zonder lucht. Wij maken de stoofperen gewoon volgens recept. Daarna in de weckpotten en een halfuurtje in de weckpan. Ik lees nergens over wecken zonder ketel. Ik weet van vroeger dat mijn moeder weckte, met op de deksel een klein beetje spritus aan te . Beide vaak voorkomende ingrediënten in zout zijn zeker niet gevaarlijk, maar jodium kan op langere termijn de inmaak donkerder kleuren en een metaalachtige smaak aan de inmaak geven, antiklontermiddelen kunnen . Dit inmaakproces wordt ook wel wecken genoemd.
Gebruik alleen vers fruit of verse groenten zonder aangetaste plekken. In een professionele weckketel zit een rooster dat de glazen potten beschermt tegen de directe warmtebron. Leg dan een schone theedoek onderin de pan. Inmaken of wecken is een techniek waarmee voedsel voor lange tijd kan worden geconserveerd. Voedsel dat volgens deze wijze wordt ingemaakt, is normaliter.
In een weckpan zit daarvoor een soort rooster, maar een handdoek op de bodem werkt ook. Als het glas direct op de bodem staat, is er namelijk gevaar van . Ja maar inmaken is eng, daar ga je toch dood van? Nou ja, als je het verkeerd doet dan kan het wel gevaarlijk zijn: als je groente inmaakt zonder daarvoor een hogedruk inmaakketel te gebruiken.
Dan heb je namelijk een hele kleine kans op botulisme, een hele kleine kans maar omdat het gif zo . Voor wecken heb je weckpotten nodig, je groente en fruit ook goed inmaken in schone groentepotten. Controleer wel van te voren. Ik zet ze daarna niet alsnog in een pan zoals je bij wecken wel doet. En dat kan ook zonder speciale potten of weckketels. Wat ik doe: - flink veel . Wecken helemaal niet en we hebben een normale vriezer voor vlees, brood en frituurzaken, dus niet voor groente enzo.
Ik heb alleen weleens begrepen dat je groente in weckpotten met een bepaalde smaak wegzet. Dus bijvoorbeeld op zoetzuur ofzo. Schenk de suikeroplossing voorzichtig over de kersen, zonder de rand te raken.
Plaats het plaatje van de deksel op de potten en draai de schroefdop – niet te strak – vast.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.