maandag 9 november 2020

Wecken met schroefdeksel

Bijgaand vindt u een uitleg hoe u kunt wecken of inmaken met weckpotten of inmaakbokalen met een schroefdeksel. Het wecken met weckpotten met schroefdeksel werkt iets anders dan wecken met traditionele weckpotten. Wecken met een jampot gaat niet omdat de jampot geen weckring heeft.


Door de weckring of het gepatenteerde systeem van de weckpot met schroefdeksel trekt de weckpot zich vacuüm en door de temperatuur in de weckketel worden bacteriën vernietigd. Vindt u onze uitleg te moeilijk?

Inmaken in glazen potten uit de winkel. Na gedane arbeid hebt u een plank vol. Voor de groenten zou ik zelf de voorkeur geven aan het ouderwetse wecken. Dus net als met jam zeer heet afvullen. Wil je zelf fruit of groenten inmaken?


Er gaan een paar dingen vooraf aan een goede inmaaksessie. Waar je allereerst aandacht voor moet hebben zijn de potjes.

Glazen potjes met metalen schroefdeksel of weckpotjes zijn voor ingemaakt groente en fruit het beste. Deze potjes moeten nog . Sterilisatie Voor sterilisatie gebruikt men vaak zogenaamde weckpotten of potten met een schroefdeksel. Vervolgens breng je het geheel op een temperatuur van 1tot 120° Celsius. Zulke temperaturen zijn alleen te bereiken in een oven of . In een professionele weckketel zit een rooster dat de glazen potten beschermt tegen de directe warmtebron.


Leg dan een schone theedoek onderin de pan. Sinds een paar jaar wordt inmaken in weckpotten met schroefdeksel populairder. In Amerika kent men bijna niets anders.


Het inmaken in weckpotten met inmaakring en weckklemmen zoals in het merendeel van Europa gedaan wordt is voor de gemiddelde Amerikaan onbekend. Familie en vrienden sparen potjes mee: iedereen weet dat als er een mooi flesje of leuk potje met goed schroefdeksel leeg is, het bewaard dient te worden (in ruil voor bewaarde potten gaat er dan altijd wel weer een gevuld potje terug). Weckpot met schroefdeksel van het bekende Engelse merk Kilner. Perfect voor het inmaken van jam, vlees en vis. U moet de binnendeksel nadat u geweckt heeft vervangen door een andere deksel.


Voor de uitleg hoe u met inmaken met weckpotten met schroefdeksel.

Ontsapper WECK WSG 20-K met deksel geschikt voor alle inmaakketels met een diameter van 35cm. Normale prijs: € 6 95. Jampotten met schroefdeksels (twist-off deksels). Plaats warme glazen potten op een houten plank of een natte,. Draai de schroefdeksel aan.


Plaats de gevulde potten in een grote, brede kookpan. Als de deksel is vastgezogen op de pot, is het wecken geslaagd. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik mij niet voor de geest kan halen wat schroefdeksels zijn bij mayopotten, heb je die al eerder gebruikt voor zoiets, want een mayonaise hoeft natuurlijk niet geweckt te worden dus ik neem aan dat die een gewoon glad deksel hebben zonder welving mogelijkheid waardoor . Je kunt dit ook zien aan het lipje van de inmaakring. Bonen bewaren in potten met schroefdeksel ? Vul de gesteriliseerde potten met het product dat je in wil maken, gebruik hierbij altijd een bijpassend conserveringsmiddel. Om ingrediënten netjes in de pot te krijgen kun je een trechter gebruiken.


Nu is het tijd om de deksel te plaatsen. Maar veel mensen onder ons zijn ipv de oude weckflessen de gebruikte potten met appelmoes of rodekool uit de supermarkt, de zogenaamde twist off potten met schroefdeksel gaan gebruiken. Dit kan een schroefdeksel zijn,.


Als men een pot in de supermarkt koopt zie je ten eerste dat het klickmechanisme op het deksel of het hele deksen hol naaer. In het algemeen uur wecken , maar sperzieboontjes uur en een kwartier en asperges anderhalf uur. Ik gebruik regelmatig potten met schroefdeksel. Daarnaast noemt ze dat veel mensen die roepen dat wecken gevaarlijk is, niet voldoende kennis ervan hebben.


Ik denk dat ze hier zeker een punt heeft. Wel heb ik begrepen dat er meer kans is dat botulisme onopgemerkt blijft bij potten met schroefdeksel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.