donderdag 12 november 2020

Whirlpool koelkast wordt niet koud

De vriezer werkt perfect. De koelkast ook wel, maar die koelt niet koud genoeg. Niet ondenkbaar, er wordt altijd gewaarschuw dat je de koelkast zoveel mogelijk rechtop moet vervoeren, en dat je uur moet wachten voor je . Repareer zelf met onze handige tips. Whirlpool koelkast koelt slecht !

Met onze tips van vakmensen vidt u de storing altijd. Ook voor uw droger, afwasmachine of wasmachine. Net het enige dat uw koelkast moet doen: koelen. Het is dus enorm vervelend als uw koelkast dat nu net niet doet.


Wat kan zoal de oorzaak zijn? Voor u een dure monteur belt, kan het alvast geld en tijd besparen als u zelf naar de oorzaak op zoek gaat. Als zich ijs afzet, dus de koelkast niet zelf ontdooit, zal het koelen verminderen.

Kan er ergens iets verstopt zijn of zo? Deur sluit goe en geen ijs meer omdat hij steeds slechter gaat koelen, ook is het diepvriesvak ineens minder koud. Hier op het forum heb ik al enige info gevonden om uit te proberen maar tot op vandaag nog niet geholpen.


Toen ik alweer wat jaartjes terug net op mezelf woonde was het ook een flink koude winter, in mijn keuken was het niet bepaald warm. De deur sluit nog goe motor loopt maar de achterwand wordt alleen in het bovenste deel koud , het onderste deel lijkt niet te koelen. Als de koelkast slechter gaat koelen kan dit verschillende oorzaken hebben.


De meest voorkomende is dat het spiraal in het koelvak bovenin de koelkast vol zit met ijs. Daardoor kan de koeling behoorlijk beperkt worden. Dit is gemakkelijk op te lossen door de koelkast uit te schakelen. Normaal staat ie op maar het maakt niet uit.


Koelkast word niet koud genoeg. Het vriesvak (waar overigens geen ijs in zit). Hij had toentertijd een AAA label of . Sommige kleine defecten kun je gemakkelijk zelf oplossen.


Wij geven tips en advies over kleine reparaties.

Maakt je koelkast een onverklaarbaar geluid of koelt hij niet meer goed en kun je de oorzaak zelf niet vinden? De winkelier zorgt dan dat de koelkast milieuvriendelijk wordt verwerkt. Vanuit gezondheidsoverwegingen is het advies om de temperatuur van een koelkast in te stellen tussen de °C en °C. Deze temperaturen remmen de groei van. En in sommige koelkasten wordt een symbooltje gebruikt dat een toe - of afname weergeeft.


Maar niet alle bacteriën hebben evenveel last van de kou. Hierdoor heeft dit effect op de efficiëntie van het koelen. BORGLOONOm energie te besparen, zette Jeannine Lambrechts haar koelkast in de garage. Paradoxaal genoeg is het daar te fris. Na telefonische contact met ikea,kreeg ik het nummer van whirlpool (deze maakt en repareert de koelkasten van ikea).


Bij het openen van de ijskast voel je dat deze niet koud genoeg is ingesteld. Geen probleem, dat stel je gewoon even bij! Maar dan zie je dat de temperatuur geregeld wordt met een draaiknop waarop of zelfs verschillende standen zijn aangegeven. En de handleiding van de koelkast is natuurlijk nergens te vinden . Reageer op deze vraag Misbruik melden.


Vorig jaar deed de binnenverlichting van het koelgedeelte het niet meer. COMPRESSOR DRAAIT NIET ;. Als de compressor niet draait (dit is voelbaar aan de ,,zwarte,, pot achter de koelkast ), dan kan de thermostaat defect zijn. De Thermostaat wordt buiten spel gezet door de superfrost knop, dus als de vriezer het dan wel doet dan is de compressor dus goed maar dan kan de thermostaat defect .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.