woensdag 14 juli 2021

Zelfgemaakte yoghurt dikker maken

Werken met een levend product als yoghurt houdt in dat verschillende factoren van invloed zijn op het eindproduct en dus ook op de dikte. Wat voor jou de juiste structuur is blijft een kwestie van experimenteren. De onderstaande tips helpen je om dikkere yoghurt te maken.


Houd hierbij in gedachten dat . Kan ik yoghurt ook van sojamelk, geitenmelk of schapenmelk zelf maken ? Makkelijk recept om zelf yoghurt te maken met of zonder yoghurtmachine: ideaal om op superhete zomerse dagen goedkoop fruitsmoothies te maken met eigen yoghurt.

Een truck voor dikkere yoghurt is behalve een tal uur de bacteriën op ideale temperatuur te laten inwerken in de melk: per liter melk eetlepel suiker . Je kunt van alle soorten melk yoghurt maken maar hou er rekening mee dat yoghurt van rauwe melk wat dunner zal uitvallen dan yoghurt van gepasteuriseerde melk. En het eindresultaat is (na wat experimenteren en finetunen) een zachte, lopende yoghurt. Je kan, als de yoghurt uit de machine komt, er direct Griekse yoghurt van maken.


Maar het kan ook met afgekoelde yoghurt. Elke yoghurt , ook uit de winkel, kan op de volgende manier makkelijk tot een dikkere yoghurt worden gemaakt. Ik neem een schone, dunne theedoek en vouw die twee . Het is waar dat een pak yoghurt in de winkel nauwelijks duurder is dan een pak melk, dus waarom zou je je yoghurt zelf maken ?

Yoghurt zelf maken is helemaal niet moeilijk en je hebt er ook weinig voor nodig. Schenk dit af voor dikkere yoghurt of roer de yoghurt goed door. Ik schreef het eerder deze week al dat het mij heel leuk leek om zelf yoghurt te maken. Ik ben ermee aan de slag gegaan en ja, ik heb ontbeten met mijn zelfgemaakte yoghurt , hoe cool is dat!


Mijn moeder maakte vroeger vaak zelf yoghurt. We haalden bij de boerin verderop in de straat verse melk voor het . Door zelf natuurlijke yoghurt te maken met probiotische yoghurtculturen profiteer je van een betere spijsvertering, een hogere weerstand en heb je minder kans op voedselallergieën! Hoe langer je het mengsel laat incuberen, hoe dikker en sterker van smaak de yoghurt zal worden.


Zelf yoghurt maken is heel eenvoudig met een yoghurtmachine. Vanaf de eerste keer yoghurt maken , kun je van wat je hebt gemaakt iets nemen voor de volgende keer. Deze yoghurt is vaak dunner dan in de winkel. Als je het dikker wilt, kun je het ook met slagroom maken.


Dat ze er een week later nog lagen, omdat echt niemand erop zit te wachten om zelf yoghurt te maken , hebben we het niet over. De houdbare volle melk niet verwarmen kan wel, dan wordt de yoghurt ook lekker dik ( dikker dan uit een literpak), maar net niet zo dik als met verwarmde melk en bovendien is . Plaats de pan met melk-yoghurt mengsel in de oven, met theedoek afdekken, of giet het in de container van een yoghurt machine. De volgende dag kun je met eetlepels van de zelfgemaakte yoghurt en liter melk weer yoghurt maken , enz…. Tijdens dit proces wordt de yoghurt dikker.


Je kan ook meer of minder yoghurt maken , maar ik gebruik.

Daarna de yoghurt in de . Reden genoeg om zelf yoghurt te bereiden en ervan te genieten. Behalve de elektrische yoghurtmaker heeft Yoghurt. Maar met de elektrische yoghurtmaker kan je sneller en een dikkere yoghurt maken.


Ook kan je er een dikkere kefir of karnemelk mee maken. Anders kun je net zo goed. Deze kun je eraf scheppen zodat de yoghurt dikker word of gewoon erdoorheen mengen. Heb je even tien minuten? Lees eerst het hele recept goed door zodat je weet wat je kunt verwachten.


Giet een liter, iets minder mag ook, melk in een pan. Met volle melk krijg je dikkere yoghurt dan met halfvolle melk en met houdbare melk wordt de yoghurt dikker dan met . Wat heb je nodig voor zelf je yoghurt te maken. Heel, héél lang geleden, toen ik pas in Frankrijk woonde (als jong au-pair meisje) maakten we ook zelf yoghurt. Verse melk, rauwe melk, zelf yoghurt maken , bacteriën, Campina,. Om yoghurt te kunnen maken moet de verse boerenmelk een temperatuur van ongeveer graden hebben.


Dat is ongeveer zo warm dat je je vinger. Deze kunt u eraf scheppen, waardoor de overgebleven yoghurt dikker achterblijft. Ook de Griekse yoghurt is iets bijzonders: dik, romig, zacht van smaak, soms een beetje rul. Het is heel makkelijk zelf te maken en elke yoghurt is geschikt: vol, halfvol of mager.


Als de yoghurt nog langer uitlekt, met wat extra zout, wordt het steeds dikker , bijna als verse roomkaas. De soja yoghurt dikker maken U zult opmerken dat zelfgemaakte yoghurt iets lopender is dan gewone yoghurt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.