woensdag 22 juni 2016

Bbq schoonmaken roest

Op mijn grillrooster van de barbeque zit roest. Hij is te groot om in een bak met cola te leggen zoals ik vroeger wel eens heb gezien. Liefst zo min mogelijk bedrijvig. Met een staalborstel ben je heel lang bezig heb ik gemerkt. Misschien iets inweken of iets?


Heb je dit in het najaar overgeslagen? Om roestvaststalen onderdelen te reinigen mag je geen agressieve producten of schuursponsjes gebruiken. Kies dus voor een niet-agressief reinigingsmiddel en een zachte spons of doek. Laat het product even inwerken, spoel grondig af en droog zeer goed af.


Wil je vermijden dat er zich roest vormt? Dus ik ga eerst met sap schoonmaken , dan branden we de rest even lekker zwart en dan met de staalborstel. Gisteren merkte ik dat er op het rooster van mijn OTG wat lichte roest gevormd werd.


Het lijkt erop dat ik alles kan afborstelen, maar ik vind het toch maar vreemd. Na het grillen laat ik mijn barbecue zo heet mogelijk worden en dan borstel ik alles af. Dit doe ik nogmaals voor het grillen.


Voor het schoonmaken is het belangrijk dat je weet van welk materiaal je rooster gemaakt is. Zo is aluminium niet bestand tegen alle schoonmaakmiddelen en is gietijzer gevoeliger voor roesten. Het beste kun je schoonmaakmiddelen eerst op een stukje rooster testen of het materiaal ertegen bestand is. Helaas is door de mega stortbuien onze BBQ gaan roesten.


Ding is behoorlijk verroest. Is de BBQ het waard om op . Het type grillrooster hangt af van het type barbecue. Drievoudig vernikkelde roosters zijn makkelijker in onderhoud. Zit de zomer erop en wordt het tijd voor je BBQ toestel om aan zijn winterslaap te beginnen? Wel, dit is een ideaal moment voor een grondige poetsbeurt.


Je zal niet alleen langer kunnen genieten van je toestel maar je zorgt er ook voor dat eventuele bacteriën en roest verwijderd worden. Het rooster heeft dan wel minstens een week niet schoongemaakt op de. Hoe pak je dit best aan? Seasonen of coaten van een Dutch Oven.


Een Dutch oven is van gietijzer en gietijzer is erg gevoelig voor roest. Er kan zich al roest vormen op gietijzer als het een uurtje onbeschermd in de wind staat. Maar hier is een oplossing voor.


Of het nu het rooster of Dutch oven is. Gebruik gewoon zeep bij het schoonmaken , wel zo hygiënisch. Als je de BBQ net hebt aangestoken en de vlammen komen mooi naar boven. BBQ rooster schoonmaken hoeft niet.


Bbq schoonmaken roest

Voorzichtig met een BBQ -borstel even het rooster schoon maken en het is klaar voor gebruik. Reinigen van het rooster . Schraap na het barbecueën de voedselresten weg en vet het rooster nogmaals in. Maak het rooster schoon met behulp van een barbecueborstel of verfrommeld aluminiumfolie en vet het rooster weer in om het te beschermen tegen roest.


De meningen verschillen over of je een barbecuerooster moet schoonmaken met . Smeer nu de roosters in met olie om roest en aanplakken te voorkomen. Insmeren: een goede plantaardige olie wordt aanbevolen voor de eerste keer insmeren. Sprenkel een klein beetje plantaardige olie over het gehele oppervlak, en verdeel het, inclusief alle hoeken, met een papieren doekje. Een vuile barbecue is niet enkel een regelrechte broeihaard voor roet en roest , ook voor bacteriën.


Bbq schoonmaken roest

Krijg je jezelf dus niet meteen . Zeer geschikt voor het searen van steaks (met grillstrepen ). Erg duurzaam door het sterke materiaal. Je moet gietijzer relatief vaak schoonmaken. Gietijzeren bbq rooster. Let op: gietijzeren roosters zijn zwaar . Er zijn diverse reinigingsproducten die je helpen bij het schoonmaken van je bbq rooster.


Zorg ervoor dat het rooster nog een beetje warm is. Je verwijdert etensresten dan eenvoudig met een staalborstel. Wanneer het rooster schoon is raden we aan om het met plantaardige olie in te smeren.


Vet delen die snel roesten in. Maak de tank los van een gasbarbecue. Schoonmaken gaat gemakkelijk met azijn of met een speciale barbecue reiniger. Dek de barbecue af met een speciale hoes, of deze nu buiten blijft staan of binnen wordt gezet.


Een beschermhoes houd je barbecue schoon en glanzend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.