woensdag 6 juli 2016

Maja rudinac

Maja rudinac

Langer zelfstandig LEA is een zorgrobot, vermomd als rollator. Maja Rudinac heeft banen functies op zijn of haar profiel. Met LEA kunnen mensen langer.


Maja rudinac

Haar robots helpen ouderen om langer zelfstandig te functioneren en een leuker leven te hebben. Voor de zesde keer presenteert VIVA dit jaar de VIVA40 een lijst met 4jonge, succesvolle vrouwen afkomstig uit allerlei vakgebieden. Geen verrassing dat ook de TU Delft in die lijst stevig . Lea is binnenkort verkrijgbaar en zal eind januari een heuse tour door Nederland maken.


EXPLORE RELATED INNOVATIONS. LEA – Lean empowering assistant. Met robot LEA kunnen mensen opstaan, lopen, en alle obstakels in huis vermijden.


Daarnaast helpt robot LEA onder meer met het oppakken van . Lean Eldery Assistant, (LEA) is een robot vermomd als rollator. She also co-founded Robot Robots company, striving to make service robotics solutions available to both businesses and organizations as well as consumers and . Leah is ongeveer meter lang, kan zelf rondrijden, heeft twee luidsprekers als grote, ronde ogen en een bewegingssensor als mond. Ze heeft wel wat weg van de schattige tekenfilmrobot Wall-E, maar dan met een jurkje aan. ROBOT CARE SYSTEMS TE DEN HAAG D. Lea is een robotlooprek dat op commando naar iemand toe rijdt, helpt bij lichamelijke oefeningen, uitnodigt om een wandeling te maken en een seintje geeft als het tijd is voor medicijnen. Maja werd zeer aangegrepen door ouderen die geen zin meer hadden in het leven, omdat ze niet meer mobiel waren.


Ze broedde op een manier om deze ouderen weer regie over hun eigen leven te geven en ontwikkelde LEA. Dat deed zij natuurlijk . Die robots werden nooit gebruikt om mensen te helpen. Daar had Rudinac op een gegeven moment genoeg van.


Maja rudinac

Ze wilde anderen helpen met haar technische oplossingen. A programme organised by Shell and the Chamber of Commerce to help young and innovative entrepreneurs in developing their company. Denk: robots die handig zijn in het huishouden.


RoboValley is the hub for innovators in the field of robotics. Zuid-Hollan Nederland. De LiveWIRE Award wordt ieder jaar uitgereikt aan een ondernemer onder de jaar die de jury weet te overtuigen van zijn of haar innovatievermogen en ondernemerschapskwaliteit. De door haar ontworpen robot Lea helpt ouderen langer zelfstandig thuis te wonen, door hen te ondersteunen met alledaagse handelingen.


Maja: “In verzorgingshuizen . Robot Care Systems (RCS) ontwikkelt en bouwt zelfstandig werkende hulpmiddelen voor de zorgmarkt. Ouderen functioneren zelfstandiger door robot. Door robottechnologie te gebruiken, creëren ze producten die hulpbehoevenden ondersteuning bieden om actief, zelfstandig en veilig in hun eigen omgeving te bewegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.