vrijdag 8 juli 2016

Salieblad thee

De Grieken en Romeinen noemden salie een wonderplant. In elke middeleeuwse kloostertuin had salie een prominente plek. Nog steeds plukken mensen in de bergen salie en maken daar medicinale thee van.


Na het lezen van dit artikel begrijp je waarom salie in de oudheid een wonderplant werd . Met een goed boek op de zetel en een dampende kop verse thee naast me… En niet alleen gezellig, maar ook nog eens goed voor mijn gezondheid. Toen ik nog in de overgang zat, deed ik me daarom meermaals per week tegoed aan een kopje saliethee.

Lees hier waarom én ontdek meteen mijn recept . Waterige en alcoholische aftreksels van de bladen worden voor spoelingen en gorgelen gebruikt bij mond-, tandvlees-, kaak- en amandelontstekingen. Een paar druppels vluchtige olie in zout water vormen een goed spoelmiddel voor ( geïnfecteerde) wonden en zweren. De thee van salie helpt tegen bloedend tandvlees . Door deze thee te gorgelen zal er snel genezing kunnen plaats vinden.


Daarnaast verlicht salie symptomen van de overgang en menstruatiepijn. Verder helpt gedroogde salie thee bij keelpijn, mondzweertjes en . Salie heeft een krachtig aroma. Ik heb haar graag in de tuin.

Hier meer over salie en een recept voor salie thee en gezichtstonic. Koen en Daniëlle tonen een bereiding met salie in thee en geven daarbij nog wat extra informatie rond de werking ervan. Bij diabetes is het raadzaam een mengsel van gelijke delen van salie en duizendblad te gebruiken. Nederland en België voor losse thee.


Veilige dosis: koppen thee per dag, week lang. Drie dagen geen saliethee en daarna eventueel weer herhalen. Luister altijd naar je lichaam waar het om vraagt en of het kruid bij je past. Er is klinische ervaring met het geneesmiddel van salie bij gastritis, maag en darmzweren.


Dus voor iedereen die geen zin heeft om de handen uit de mouwen te steken voor een juice of smoothie , zet een lekkere kop salie thee. En om het helemaal af te maken met plakjes verse gember. Gember staat bekend om haar ontgiftende werking . De salieblaadjes worden na de pluk gedroogd.


Zo komen de goede eigenschappen, waaronder de zachte karakteristieke smaak goed tot hun recht. Lekker voor elk moment van de dag. Onze salie is van farmaceutische kwaliteit. Hierdoor weet je dat deze salie getest is op actieve inhoudsstoffen.


Dit in tegenstelling tot de commerciële salie op de markt. Thee op basis van alleen pure biologische salie. De echte salie (Salvia officinalis) is een vaste plant die behoort tot de lipbloemenfamilie (Labiatae of Lamiaceae).

De plant wordt vooral gebruikt als kruid en is met name bekend uit de mediterrane keuken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.