dinsdag 5 juli 2016

Siemens vaatwasser reinigen met soda

Bij storingen waarbij de vaatwasser niet goed schoon wast, verstopt lijkt, en als preventieve methode, zijn een of meerdere schoonmaakbeurten met soda. Bovenin staat een onderwerp over de soda schoonmaakmethode, die ik in een ( jaar oude) Siemens vaatwasser heb toegepast, maar het resultaat . Toch is kopje te veel en kan schade aanrichten. Vaatwasser laten wassen ZONDER vaat op hoogste temp (of meest intensieve programma) Bij genoemde tip wordt soda meteen weggespoeld tijdens de . Vanzelfsprekend kun je niet bij alle leidingen in je vaatwasser , maar ook hierin bouwt vuil zich op.


Om dit te verwijderen moet je gebruik maken van een reinigingsmiddel speciaal voor vaatwassers.

Met dit middel spoel je de vaatwasser van binnen helemaal schoon. Ik raad je aan om dit elk jaar te doen. Vorige week schreven we al over alle geweldige opties die je hebt om schoon te maken met baking soda.


In dit artikel komt daar nog een handig trucje bij: je kunt met baking soda namelijk ook je vaatwasser schoonmaken. Hiervoor doe je een ruime theelepel van de soda in het zeepbakje van de machine, daar waar je . Maak de hele vaatwasser leeg. Leg de bestek-lade of -mand in heet water met een kop azijn.


Doop deze in puur (schoonmaak)azijn.

Voor hardnekkige vlekken kun je de tandenborstel ook eerst dopen in Baking Soda. Waar moet je zoal op letten bij het schoonmaken van je vaatwasser ? Ga in ieder geval niet met soda aan de slag, dit tast het RVS en de elementen aan. Wil je je vaatwasser ontkalken? Zorg er dan voor dat het apparaat helemaal leeg is en draai eens een was met een kopje azijn in de machine.


Hoe dient u uw vaatwasser te reinigen. Net als ander witgoed apparatuur is het raadzaam om je vaatwasser regelmatig te reinigen. Gelukkig is een vaatwasser schoonmaken een klusje van niks en met de onderstaande tip is je vaatwasser in een mum van tijd weer blinkend schoon. En je hebt er bijna niets voor nodig! Benodigdheden: -2milliliter azijn -2gram Baking soda of zuiveringszout.


Controleer eerst of er . Kies nu het programma op de vaatwasser dat de hoogste temperatuur heeft en laat de vaatwasser minuten op dit vaatwasprogramma draaien. Voor de goede orde: zonder dat de afwasmachine voorzien is van een vieze vaat. Deze dient dus wel leeg te zijn wanneer je deze truc uithaalt. Om zo lang mogelijk plezier van je vaatwasser te hebben, kun je hem het beste regelmatig reinigen.


Zo voorkom je problemen en behoud je een frisse vaat. Problemen met je vaatwasser ?

Een aantal problemen kun je zelf oplossen zonder monteur. Bijvoorbeeld een verstopt filter of sproeiarm of een slechtdrogende vaatwasser. Het enige was we regelmatig moeten schoonmaken is de rubberenrand die onder aan de afwasmachinedeur zit.


Verspreid het over de bodem van de vaatwasmachine en start het zelfde programma opnieuw, zodat jouw vaatwasser nu grondig kan reinigen. In dit filmpje hieronder van Siemens kun je nog even goed bekijken hoe je de vaatwasser moet ontkalken:. Je kunt ook azijn of soda gebruiken voor deze klus.


Ook dit gedeelte verdient daarom aandacht tijdens het schoonmaken van de vaatwasser. Deze reinigers zijn trouwens niet alleen geschikt voor je vaatwasser , maar ook voor je wasmachine. Zet een lege vaatwasser op een hoge temperatuur aan om deze van binnen te reinigen. Doe dan een beetje soda in het zeepbakje.


Deze in de vaatwasser gezet volgens instructies en op hoge temperatuur leeg laten draaien. Ik onderschrijf de soda methode. Als hij een soda wasbeurt heeft gehad.


Deze methode kan beter werken, indien de oplossing van soda wat later in het programma wordt toegevoegd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.