vrijdag 11 november 2016

Recept om bruin brood te bakken

Vervang in het recept de volkorenbloem gewoon door witte bloem. Ben je gehaast en heb je geen uur tijd om te wachten tot het brood gerezen is? Steek het dan voor een quick rise een half uurtje in de oven, op à °C.


Verhoog de temperatuur naar 1°C en laat het brood nog eens minuten bakken , te tellen. Een heerlijk Iers brood gemaakt met honing en rozemarijn.

Je eet dit brood (het liefst) warm met roomboter of een beetje warme honing. Soms kan je een hele tijd zoeken naar een perfect recept , een recept die voldoet aan al je eisen. Een hele tijd ben ik opzoek geweest naar een perfect recept voor bruin brood , de ene keer was de korst te har dan was het brood weer te compact of had het net niet dat lekkere mondgevoel. Alle vakkennis kan ik wel gebruiken, dus nu een recept plus tips voor zelf bruin brood bakken.


Tijd om dus eens goed te kijken wat er nu precies nodig is en wat er allemaal komt kijken bij het bakken van je eigen bruine boterham! Ik heb nog geen recept voor bruin brood hier op de blog staan. Hoewel ik een groot fan ben van wit brood , vind ik bruin brood ook erg lekker.

Om donker bruin brood een diepe bruine kleur te geven . Dit bruin brood heeft karakter. Bruin brood bakken in de oven. Neem ook eens een kijkje in de natuurvoedingswinkel, daar vind je meestal een groot aanbo vaak minder voor de hand liggende bloemsoorten zoals spelt of kamut. En heb je een bloemmolen of maalderij in . Inmiddels ben ik helemaal in de ban van het broodbakken en kan ik mij niet meer voorstellen dat ik ooit gezegd heb dat broodbakken niets voor mij is.


Voorlopig kan ik nog heel lang vooruit met al de heerlijke recepten van Levine! Ideaal voor een lichtbruin tarwebrood. Wil je creatief brood bakken en zelf gist, zout en andere ingrediënten toevoegen? Dan is deze Classic- broodmix ideaal voor jou.


Hieronder vind je een basisrecept voor de . Veel mensen vragen me hoe ik er tijd voor heb om eigen brood te bakken. Voor vezelrijk volkorenbrood met een zachte kruim en een luchtige structuur. Kneed met de hand in circa minuten tot een soepel en elastisch deeg door het deeg uit te duwen en terug te rollen.


Dit meel is gemaakt op basis van voltarwemeel.

Verdeel het deeg in twee. Laat nog uur narijzen. Verwarm de oven voor op 240°C. Zet de oven terug naar 200°C net voor het brood in de oven gaat. Bak de volkorenbroden in circa minuten bruin.


Leuk kookboek om te volgen. Op Smulweb vind je duizenden online kookboeken. Volg je een kookboek, dan ontvang je automatisch bericht als de eigenaar nieuwe recepten toevoegt. Als voorbeeld: zo ziet een plakje eruit. Zo heerlijk om je eigen brood te kunnen maken!


Het bakproces van een wit- en volkorenbrood is vrijwel hetzelfde. Volkoren tarwemeel is iets zwaarder waardoor er meer gist nodig is en soms meer rijstijd om een goede maat te bereiken. Voor een brood heb je de volgende ingrediënten nodig: zakje gist voor witbroo zakje voor volkorenbrood . Zelf je eigen bruine brood bakken. Wie kan de geur van vers gebakken brood nu weerstaan?


Brood is een meelproduct gemaakt door deeg te bakken , te koken of te stomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.