dinsdag 29 november 2016

Wasmachine aardlekschakelaar eruit

Aarlek schakelaar valt uit door wasmachine Fagor. Als een wasautomaat met deugdelijke aarding op een aparte groep staat, dan MAG dit zonder aardlekschakelaar. Het komt vaker voor dat een geaard apparaat door inductiestromen de aardlek er uit gooit, . Hallo, Ik zit met de volgende situatie: Met regelmaat klapt bij mij de aardlek eruit. Dit gebeurt meestal wanneer ik de wasmachine voorzie van stroom (via een degelijke verlengdoos, kom aansluitingen te kort in dit specifieke deel van de keuken).


Wasmachine aardlekschakelaar eruit

Het is de aardlekschakelaar die uit springt omdat er een beetje lekstroom in de wasmachine naar de aarde vloeit. Zodra ik de stekker in het stopcontact druk vallen alle . Een wasmachine hoort eigenlijk ook niet op een aardlekschakelaar te zijn aangesloten, stopcontacten in keukens en wasruimtes dienen goed geaard te zijn. Vaak helpt het om de stekker omgekeerd in het . Als de aardlek eruit vliegt,betekend het dat er ergens een lekstroom zit.


Het meeste vermogen gebruikt de wasmachine bij het opwarmen,het verwarmingselement. De wasmachinetrommel ,hangt vrij in het huis waarin hij opgesloten zit. Meet het element maar eens door op lekstroom.


In mijn eigen huis (jaar oud) is een groep, die voor de wasmachine , niet voorzien van een aardlekschakelaar. Die laatste zou ik er uit mogen laten, maar werd niet aanbevolen. Dit duidt op een verbinding tussen een . Miele W9wil gaan centrigureren. Soms springt alleen de aardlek eruit.


Ik vermoedde dus dat het aan de wasmachine lag. Stekker van wasmachine en koelkast eruit en aardlek weer aan. Voor reparatie aan huis met maanden garantie. Het is ronduit vreemd dat de machine dat doet bij het centrifugeren. Bij het opwarmen trekt hij namelijk veel meer stroom.


Wasmachine aardlekschakelaar eruit

Eerst de ene laptop, daar adapter vervolgens van vervangen nadat nog een paar keer de aardlekschakelaar eruit vloog. Denk aan een buitenlamp, evt. CV-ketel, een koffiezetapparaat, een waterkoker, een droogtrommel en dergelijke. Graag willen we weten waar het lek zit zodat we in overleg kunnen kijken of we dat. Een aardlekschakelaar (afgekort ALS), ook wel verliesstroomschakelaar, differentieelschakelaar of aardwachter genoem is een automatisch werkende.


Ook de volgende vaste toestellen, die waterdamp produceren of water gebruiken, horen achter een mA aardlekschakelaar : wasmachine , droogkast en vaatwasser. Die groep heeft (volgens vriend) een eigen aardlek. Woonkamer is aparte groep, ook eigen aardlek. Nu slaat alleen de stop van . Ook de laatste keer nog, heeft hij het droogprogramma netjes afgerond.


Wasmachine aardlekschakelaar eruit

Het stopcontact is goe want de wasmachine doet het wel als we die op dat stopcontact aansluiten. Ik heb inmiddels wat onderzoek .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.