woensdag 7 december 2016

Bbq rooster schoonmaken

Bbq rooster schoonmaken

Zwarte aanslag van je oven of barbecue rooster afkrijgen is nooit heel erg makkelijk. Weg met dat vies barbecuerooster ! Ik heb het niet zo begrepen op de barbecue. Alleen al het ding aan te praat krijgen met blokjes, stokjes of alcohol, vind ik een heel onaangename bedoening. Na een gezellig avondje barbequen komt altijd weer die vervelende klus.


Het schoonmaken van het rooster. Het rooster is helemaal aangetast door vetten, vlees en aanslag. Het is nogal een karwei om dit weer schoon te krijgen, zelfs met speciale cleaners, ontvetters en schuursponsjes! Dit probleem is nu verleden tijd met . Inderdaad: de barbecue kan weer uit de schuur gehaald worden. Enige minpuntje is dat alle drek van het vorige vleesfeest nog aan het rooster hangt.


Drie experts geven tips. Zonnige zomeravonden: ideaal om een heerlijke barbecue te organiseren! Helaas is deze activiteit ook onlosmakelijk verbonden met één van de meest vervelende klusjes bij goed weer: je zwartgeblakerde BBQ - rooster schoonmaken achteraf… Mylène zet je op weg! Een vuile barbecue is niet enkel een regelrechte . Een barbecuerooster kun je het best gelijk schoonmaken en voorbehandelen met olie of citroen. Voor een aangekoekt rooster zijn er handige schoonmaaktips.


Bbq rooster schoonmaken

Leg de zak plat op de gron doe er wat biotex in en giet er een ketel kokend water bij. Bind daarna de zak dicht en laat alles een nacht rusten. De volgende dag kun je het rooster moeiteloos schoonwrijven met een borstel.


Als je de BBQ net hebt aangestoken en de vlammen komen mooi naar boven. BBQ rooster schoonmaken hoeft niet. Voorzichtig met een BBQ-borstel even het rooster schoon maken en het is klaar voor gebruik. Reinigen van het rooster . Natuurlijk heb je vorig jaar de laatste keer dat je barbecuede het rooster volledig schoongemaakt. Het bbq rooster schoonmaken doe je zo!


Bbq rooster schoonmaken

Schuif het schoonmaken van de barbecue niet voor je uit. Hoewel het verleidelijk kan zijn om hem na een gezellige avond te laten staan, is het hygiënischer en eenvoudiger om het rooster direct na gebruik schoon te maken. Voor veel mensen betekent mooi weer dat de barbecue weer naar buiten kan. Niet meest gewilde karwei, maar we leggen het je uit! KLAUWE Tips voor weinig moeite en maximaal resultaat.


Met deze mooie dagen barbecueen we er weer lekker op los. Onze bbq grillt alles waar we zin in hebben. Maar net als het fornuis binnen moet ook het barbecue rooster schoon gemaakt worden. Wij geven je verschillende tips! Hoe je dat het beste doet?


Ook al maak je het rooster voor of na elke BBQ -sessie . Stap 7: Tijd voor de rooster ! Als je naar je BBQ kijkt na een lekkere grill en braadsessie zakt de moed je waarschijnlijk in de schoenen. Heel het rooster vol met aangebakken en verbrande resten. Dat wordt weer schrobben! Gelukkig kun je vooraf al wel het een en ander doen om te zorgen dat het schoonmaken een stuk eenvoudiger wordt. Er zijn diverse reinigingsproducten die je helpen bij het schoonmaken van je bbq rooster.


Zorg ervoor dat het rooster nog een beetje warm is. Je verwijdert etensresten dan eenvoudig met een staalborstel. Wanneer het rooster schoon is raden we aan om het met plantaardige olie in te smeren. Voor veel barbecueliefhebbers is het schoonmaken van het barbecuerooster een tijdrovend en lastig karweitje.


Wie van eenvoud en gemak houdt, is inbranden ideaal. Hierbij verbranden door de hitte de resten die nog van de laatste maaltijd op het rooster zitten. Hiervoor moeten de kolen na het barbecueën nog een keer.


In deze instructievideo leer je hoe je voorafgaand aan (of na) je bbq etentje het rooster van je bbq kunt reinigen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.