dinsdag 6 december 2016

Glazen koffiekan schoonmaken

In je koffiekan krijg je na gebruik al snel een lelijke bruine aanslag. Wil je je koffiekan schoonmaken ? Lees dan dit artikel met tips voor het schoonmaken. Alle glazen vazen en ook thermoskannen kan je heel goed schoonmaken met tabletten gebitsreiniger of meer als het een grote vaas of thermoskan is, de tabletten in het water te gooien en een paar uur te laten staan. Hoe maak je je thee en koffie kan weer schoon.


Tip van een schoonmaak INSTRUCTEUR.

Zoals Brughuis zelf al zegt stopt hij de glazen en de koffiekan soms in de vaatwasser. Dan kun je er net zoveel azijn, chloor ingooien of met een schuursponsje bewerken, dit zal niet helpen. Herman zei het al, als je glaswerk in de vaatwasser stopt, krijg je het niet meer schoon, omdat de aanslag als het . Gebruik geen gekruide azijn of azijn met olie. Deze azijnsoorten zorgen er voor dat er vette aanslag achterblijft in uw koffiezetapparaat, en dat er smaakjes achterblijven die moeilijk te verwijderen zijn.


Ook is het niet nodig om schoonmaakazijn te gebruiken. Als u bruine aanslag in uw koffiepot heeft die u niet wegkrijgt met . Een dof glas met drinken ziet er natuurlijk niet uit.

Wij hebben een aantal manieren gevonden om glazen weer stralend schoon te krijgen. Koffiezetters die gebruikmaken van een filter dienen maandelijks schoongemaakt worden om kalkaanslag, resten koffie oliën die ranzig geworden zijn en andere. Het grote voordeel van schoonmaken met zuiveringszout is dat het heel natuurvriendelijk is. Dus niet slecht voor het milieu, je kunt het gerust door je gootsteen kiepen, . Er zijn veel manieren voor het zetten van koffie.


Ieder koffiezetapparaat heeft zijn eigen gebruiksaanwijzing en voorschriften voor het reinigen. We beperken ons hier tot het schoonmaken van het snelfilterapparaat. Voor theevlekken kunt u het truukje wat voor porceleinen servies of glazen goed werkt (afnemen met een vochtig doekje met zout) beter niet doen omdat het zout de isolatie van de thermoskan of thermosfles kan beschadigen.


Wat beter (en veiliger) werkt is om twee theeleopels natron of bakpoeder in de . Ik heb sinds een tijdje steeds last van schimmel in mijn koffiepot (die glazen pot voor het koffiezetapparaat). Ik gebruik vaak een bruistablet (voor het schoonmaken van een kunstgebit) om kannen enz. De oven schoonmaken is een heel karwei. Aanslag in een glazen vaas is makkelijk weg te krijgen door er heet water in te doen met een steradent tablet. Om geurtjes uit de magnetron te halen, meng je een kopje water met een half kopje citroensap.


Laat de oven tot minuten op de hoogste stand draaien en laat het kopje dan nog tot minuten staan. Alle vieze geurtjes zijn verdwenen. Is je glazen koffiepot helemaal dof geworden?


Poetsen Schoonmaken in.

De koffiebonentrechter moet . Iedereen heeft er last van : aanslag van koffie op je thermos, aanslag van kalk op de glazen karaf, aanslag van vuil op je kristallen vaas. Soms is het onmogelijk om die te verwijderen. Je krijgt enkel aanslag op plaatsen die in contact komen met water. Hier dus onze koffiepot , onze vaas, onze karaf. Giet dan gelijke delen water en azijn in het watercompartiment en schakel het toestel in.


Als de koffiekan voor de helft met water is gevul zet je het toestel af en laat je het water-azijnmengsel een uurtje trekken. Krijg je je glazen maar niet schoon? In thermosflessen met een glazen binnenfles mag nooit met harde voorwerpen de glazen binnenkant worden aangeraakt dit geldt ook voor het roeren of harde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.