vrijdag 9 december 2016

Smoothie alleen groente

Smoothie alleen groente

Zelf ben ik dus kilo afgevallen met smoothies in een week. Door dagen lang alleen groente smoothies te drinken. Oké, en af en toe een kopje bouillon. Deze detox periode ging vooraf aan dagen afbouwen en dagen opbouwen.


Nu ben je vast benieuwd hoe ik dit precies heb gedaan. Een lekkere smoothie met gezonde groenten maken? Probeer een van deze recepten voor een groentesmoothie.


Waarom groene smoothies ? Groene smoothies zijn smoothies gemaakt met groene (blad) groenten. Hierdoor zijn deze smoothies rijk aan essentiële voedingsstoffen, zoals vitamines, . Met deze heerlijke groene smoothies krijg je de groentes binnen die je nodig hebt, op een lekkere manier. Via een smoothie kun je de aanbevolen hoeveelheid fruit en groente makkelijk binnen krijgen!


Een smoothie is makkelijk te maken, je hebt alleen verse ingrediënten en een blender nodig! Het drinken van groenten smoothies is dus niet alleen lekker, maar ook goed voor uw gezondheid. Verder is het ook niet moeilijk om een groenten smoothie te maken.


Op het internet kunt u . Daardoor stimuleer je alleen maar overgewicht. Je hebt groentensap en fruitsap, dat is minder verzadigend dan groenten en fruit. De sappen bevatten namelijk bijna geen vezels meer. Een groene smoothie uit de blender . Hoewel iedereen het erover eens is dat we meer groenten en fruit moeten eten, komen de groene smoothies vooral uit de hoek van de raw food vegan superfoodies. En ik denk óók dat de meeste mensen gezonder worden als ze meer rauwe dingen gaan eten.


Niet alleen groenten en fruit overigens. Soms maak ik mijn smoothie alleen met fruit, wat biogarde en super foods, maar ik maak er ook wel eens een lekkere groene smoothie van. Te veel fruit op een dag eten is immers ook niet goed voor je door alle fruitsuikers.


En alle vezels die er in zitten zijn . Groenten daarentegen kun je wel volop eten. Alleen dan moet je ze wel op de juiste manier gebruiken. Dat is dan ook precies de reden waarom ik dit artikel schrijf. Het gebruik van groene smoothies gaat namelijk vaak fout! Zodra je vanaf nu een groene smoothie gaat maken is het verstandig om daar eiwitrijke . Daarnaast zijn er verschillende.


Smoothie alleen groente

Broccoli is één van de groente smoothies die in elk powerfood dieet terug komt omdat er zoveel gezonde voedingsstoffen inzitten. Dit helpt het lichaam zichzelf . Ze worden gezien als de gezondste groenten vanwege de vele belangrijke voedingsstoffen. De gemengde smaak van dit soort groenten is zeer mild en wordt goed gemaskeerd door de smaak van fruit die je toevoegt. Kan je groente en fruit wel combineren? Ik kan daar kort over zijn: Nitraat is alleen schadelijk wanneer het omgezet wordt in nitriet.


Dit zal alleen gebeuren wanneer je groente verhit (zoals bij spinazie). Aangezien een groene smoothie gebaseerd is op verse groene bladgroenten hoef je je daar niet zorgen over te maken. Nog een extra reden om . Zo zou te veel spinazie of basilicum op termijn schadelijk voor je zijn. Om deze reden is het ontzettend belangrijk dat je de groene groente in je smoothie constant rouleert. Doe je best om zoveel mogelijk verschillende soorten groene bladgroente te pakken te krijgen.


Smoothie alleen groente

Bij groentesap pers je het vocht met de vitaminen en mineralen uit de groente , je krijgt niet de vezels binnen. Dit lijkt vreem omdat vezels heel gezond zijn. Maar als je alleen de sap drinkt, neemt je lichaam de vitaminen, mineralen en . Dus moeten we er meer van eten.


En de makkelijkste manier om veel groenten naar binnen te werken en optimaal van de nutriënten te profiteren zijn: groentesapjes en groene smoothies. Even tussen ons tweetjes. Is het jou al eens gelukt om drie dagen achter elkaar voldoende groente en fruit binnen te krijgen( en met voldoende bedoel ik stuks fruit en minimaal 2gram rauwe groente )? Als je hierop met een volmondig ja kan antwoorden dan ben ik al heel trots op je.


Verder wordt er alleen gebruik gemaakt van groenten en fruit en in enkele gevallen worden er superfoods, noten en zaden aan toegevoeg zoals chiazaad of lijnzaad. Je krijgt met een goede gezonde smoothie in één keer een .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.