vrijdag 6 januari 2017

Bedieningspaneel iphone ios 10

Apple heeft in iOS verschillende functies, apps en opties voorzien van een vernieuwde interface. Dit is ook het geval voor het bedieningspaneel. Dit ze ziet er overzichtelijker uit en beschikt over meerdere panelen (vensters).


Het bedieningspaneel (Control Center) kun je nog steeds activeren door met . In iOS en hoger kunt u het bedieningspaneel gebruiken om snel een foto te maken, lampen aan te doen, uw Apple TV te bedienen en meer.

U kunt het bedieningspaneel zelfs aanpassen zodat u direct toegang hebt tot de dingen die u het vaakst doet. Bijvoorbeeld het inschakelen van de vliegtuigmodus, de rotatievergrendeling en de Niet storen-modus. In iOS heeft het bedieningspaneel een gedaanteverwisseling ondergaan en is het nóg . Andrew Wiik ontdekte een extra knop in het bedieningspaneel. Wiik kreeg het aan de praat in een iOS.


Kijk met ons mee naar de nieuwe functies en verbeteringen die Apple doorvoert. Apple bracht maandagavond de eerste ontwikkelaarsversie van iOS uit.

Tweakers ging ermee aan de slag om te kijken wat er zoal nieuw is. Een van de grootste veranderingen in iOS die je dagelijks gaat merken, is het nieuwe bedieningspaneel oftewel control center. Het wordt één schermvullend geheel. Deze stappen kunnen variëren afhankelijk van de softwareversie van je toestel.


Het ziet er wat overzichtelijker uit dan in iOS , waarbij het bedieningspaneel alleen in het onderste deel van het scherm verschijnt. Functies zoals 3D Touch, de bedtijdfunctie en een aparte tab voor je muziek. Het oogt niet alleen helemaal anders, je kan het. Maar waar alle onderdelen in iOS verspreid waren over meerdere panelen, staat alles nu overzichtelijk op één scherm. Beschikt je toestel over 3D Touch?


De fabrikant brengt hiervoor elk jaar een grote update uit. Dit jaar is dat iOS 1 wat de opvolger is van iOS 10. Apple koos er bewust voor om de wifi- en bluetooth-knoppen in het bedieningspaneel van iOS een andere functie te geven.


De gebruiker kan de besproken functies enkel via de wifi- en bluetooth-schuifknoppen in instellingen helemaal uitschakelen, terwijl dat in iOS ook nog gewoon kon door te . Hier vind je vervolgens meerdere schermen, met een specifieke focus per scherm. Op het eerste scherm zie je de algemene opties als de zaklamp, Bluetooth en Wi-Fi .

Bedieningspaneel vernieuwd in iOS 10.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.