vrijdag 24 februari 2017

Afmetingen kookeiland

Een vrijstaand eiland of kookeiland is niet meer weg te denken uit de hedendaagse keuken. Het zorgt voor een open gevoel tijdens het koken en sluit open keukens af van de woonkamer. Benieuwd naar de ideale afmetingen voor je kookeiland ? Ontdek hier waarmee je zoal rekening moet houden. De minimale maat welke wij als leidraad hanteren voor een kookeiland is 180cm breed en 90cm diep.


Afmetingen kookeiland

Hierbij gaan we uit van of een spoelbak of een kookplaat in het midden van het eiland. Aan beide zijden van het eiland is dan een werkruimte van 60cm beschikbaar. Een kookeiland in je keuken: het is al jaren een populair beestje bij veel van onze klanten.


Toch is een kookeiland niet meteen een vanzelfsprekende keuze. Waarvoor wil je je kookeiland gebruiken? Van plan om een eigentijdse keuken te installeren?


Afmetingen kookeiland

We vertellen je graag hoe je de ideale afmetingen van een kookeiland bepaalt. De keuken die wij nu voorzien is 3. Kookeilanden zijn er in veel soorten en maten. Toch denken we maar al te snel dat een kookeiland alleen geschikt is voor de grotere keukens.


Dat is echter niet waar. Zelfs in keukens met beperkte ruimte zijn er kansen . Hou rekening met het aantal personen die regelmatig koken en werken rondom het kookeiland. Voor maximaal personen kunt u de minimale maten van 95cm aanhouden.


Afmetingen kookeiland

Voor elke persoon extra dient u 15cm extra te berekenen tot de maximale maat van 200cm is bereikt voor personen extra. Staat de keuken in directe verbinding met de woonkamer, dan blijf je gezellig contact houden met familie en visite. Met of meer personen . Voorzien van barkrukken nodigt een kookeiland ook uit om lekker aan te schuiven.


Maar is een kookeiland wel geschikt voor elke woning en waar . Tips voor een perfect keukeneiland. Praktische tips van afmetingen tot materiaalkeuze. Een keukeneiland is niet alleen stijlvol, maar ook praktisch.


Natuurlijk kunt u zelf aan de slag, maar sommige taken laat u nou eenmaal liever over aan een professional. Er zijn wel een verschillende dingen waar je . Ook kunt u voor verrassingen komen te staan wanneer de afmetingen. In dit blog tips hoe je komt tot de juiste inschatting van de . Uitgangspunt is het aantal functies welke op het keuken eiland moeten plaatsvinden. Vervolgens hebben de kookeiland afmetingen van de gewenste kookplaat (-en) en spoelbak (-ken) invloed op een minimale afmeting.


Hou hier rekening mee en voorzie kasten die lang en. Toch is het niet altijd verstandig om een kookeiland in de keuken te voorzien. Bijvoorbeeld omwille van plaatsgebrek. Is het ook wat voor jouw nieuwe keuken en waar moet je allemaal rekening mee houden?


Module uitgelegd in de technische fiche. Afstand tussen de referentiehoek en de module. Welke referentiehoek kies ik om mijn keuken te monteren? Klik op deze kast in de Home planner voor de afmetingen tussen de muur en de kast.


Wij hebben een paar afmetingen voor je om een idee te geven hoe groot een kookeiland minimaal moet zijn. Afhankelijk van de grootte van de ruimte kun je een kookeiland zo groot maken als je zelf zou willen. Wil je een kookplaat integreren in je blad dan moet het eiland minimaal 100cm diep zijn om . Hoe een Keukeneiland maken? Ben je op zoek naar inspiratie voor een praktisch keukeneiland? Dan heb ik voor jou op deze pagina heel wat moois in petto!


Voor veel mensen is de realisatie van een vrijstaand eiland of kookeiland. Zelfs kopers die een kleine keuken hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.