dinsdag 21 februari 2017

Afstand afzuigkap inductiekookplaat

Afstand afzuigkap inductiekookplaat

Ruikt je keuken weer lekker fris. Maar heeft de afzuigkap wel genoeg ruimte om goed te werken? Of je nou kookt op een gasfornuis of een inductie kookplaat , je moet rekening houden met een bepaalde afstand. Dit is niet alleen veilig, maar ook nog eens wettelijk . Er zit een verschil in benodigde hoogte tussen koken op gas of elektra. Even gemeten, kook op elektra, afstand cm.


Afstand afzuigkap inductiekookplaat

Ik zou de dampkap graag verwerken in het vals plafond (om geen lelijk uitsteeksel te hebben) maar vraag mij af hoe ver deze boven de kookplaat kan hangen en toch efficiënt zijn werk blijft doen. Zoeken op: afzuigkap afstand inductiekookplaat - Keukenloods. Nederlandse modellen - jaar fabrieksgarantie en CBW erkend.


De minimale afstand tussen de kookplaat en afzuigkap is circa cm. Raadpleeg, voor optimale prestaties en totale veilighei de gebruiksaanwijzing v. Beste klussers, Vandaag is onze nieuwe keuken geleverd. Mijn vraag is of iemand mij kan vertellen wat de afstand minimaal en maximaal mag zijn tussen aanrechtblad en onderzijde afzuigkap. Afzuigkap plaatsen en schoonmaken - Verbouwen-info. De afzuigkap moet altijd groter zijn dan het oppervlak van je gasfornuis of inductie kookplaat.


Daarnaast moet er een minimale afstand tussen de afzuigkap en het oppervlak van je gasfornuis of inductie kookplaat zitten. Installeert u uw afzuigkap te laag, dan zuigt hij uitsluitend de rook en luchtjes die afkomstig zijn van het centrale gedeelte van uw kookplaat op. Bovendien is een te laag gemonteerde afzuigkap brandgevaarlijk. De ideale afstand tussen de kookplaat en de afzuigkap verschilt per type kookplaat.


Bij een elektrische kookplaat . Gebruik zeker een geluidsgedempte buis tussen uw afzuigkap en de motor, zeker wanneer u een kleinere afstand gaat overbruggen. Inductiekookplaten ontberen de warme luchtstroom omdat zij werken op basis van magnetisme, waardoor de kookplaat relatief koel blijft. Er valt een hoop te kiezen bij afzuigkappen.


Er zijn verschillende soorten en uitvoeringen. Van losse schouwkappen tot geïntegreerde afzuigkappen. Waar moet je op letten bij de aanschaf? Hoe zit het met de luchtafvoer?


Welke typen zijn er en wat is handig in jouw keuken? Wij geven je graag advies. Dit omdat er in dat geval niet al een automatische luchtstroom ontstaat door het opstijgen van warme lucht. Let verder ook op de afmetingen van de kookplaat voordat je een afzuigkap koopt. De kap moet namelijk groter zijn dan . Indien de handleiding van de kookplaat een grotere afstand adviseert dan dient deze afstand opgevolgd te worden . Vanaf een afstand zijn ze niet zichtbaar, want de afzuiging bevindt zich in het kookveld.


Afstand afzuigkap inductiekookplaat

In de keramische of inductiekookplaat is de afzuiging geïntegreerd. Het belangrijkste van de Bora afzuiging is het feit dat je geen vetafzetting, geen lawaai en geen hinderlijke dampen meer hebt. Met dit laatste systeem staat de afzuigkap draadloos in contact met een bijbehorende Novy inductie kookplaat.


Via de bediening op de kookplaat . Wat is het verschil tussen koken op een keramische kookplaat, een gaskookplaat of een inductiekookplaat. Maar ben je gewend aan een keramische kookplaat dan is er een groot verschil met een keramische of inductiekookplaat. In dit artikel leest je over:. Advies afstand tussen werkblad en onderzijde afzuigkap met elektrische of keramische kookplaat (Hmin-Hmax)(mm.


Afstand afzuigkap inductiekookplaat

6- 750. Advies afstand tussen werkblad en onderzijde afzuigkap met gas of inductie kookplaat (Hmin-Hmax)(mm). Diameter uitblaasopening (mm).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.