woensdag 24 mei 2017

Pompoenpitten roosteren pellen

Weken in zout, koken of pellen. Hoe zit het eigenlijk met die pompoenpitten ? Hoe maak je ze schoon en hoe kun je pompoenpitten roosteren ? Iets met een pompoen doen zoals ons spruitjes idee van gisteren of onze pompoensoep die vrijdag. Eerst even roosteren maakt ze nog lekkerder. Nog een oplossing als je geen zin hebt in al dat gedoe van pellen , houd het dan simpel. Was de pitten, droog ze en stuur ze naar zaden voor leven.


Deze organisatie collecteert . Ik heb geprobeerd om zelfgeoogste pompoenpitten te roosteren , dit was geen succes omwille van de harde buitenlaag. Hoe kun je de pitten pellen ? Hierbij een goed artikel over. Hartige taart met pompoenpitten (vegetarisch recept) 4. Pompoenpitten geroosterd door de salade. Je kunt pompoenpitten zo eten, maar je kunt ze ook even roosteren in de koekenpan voor je ze gebruikt. Vorige week ontdekte ik dat je van de Japanse pompoen (ook vaak Hokkaido genoemd) de schil gewoon kunt meekoken als je soep maakt.


Dit zijn de oranje pompoenen die je in bijna iedere supermarkt tegen komt. Dat ging voor geen meter. In dit blog een maniertje om toch die pompoenpitten te pellen ! Door het roosteren (op laag vuur) richten de pitten minder schade toe aan het slijmvlies. Een nadeel van pitten vind ik het hoge gehalte aan fosfor.


Pompoenpitten roosteren pellen

Daar eten ze pepitas als gezonde snack. Als je ze gedroogd hebt, kun je de dikke schil eraf pellen. Dit is een geduldig werkje. Elk zaadje snijd je met een schaartje open.


De witte omhulsels gooi je weg. Daar heb ik eigenlijk geen geduld voor. Voorts kun je in principe pompoenpitten gewoon, ongepeld eten. Van sommige soorten is de schil een beetje te dik (maar oliepersers weten daar wel weg mee) en wie écht alleen het delicate, verse zaadje wil proeven moet daarvoor maar het geduld voor het pellen opbrengen (en stevige nagels kweken) . Het is ontzettend makkelijk en de pitten smaken heerlijk over de geroosterde pompoen of bij een gekoeld glas wijn.


Door ze in een koekenpan droog te roosteren , op hoog vuur, blazen ze helemaal op. Moet je ze dan nog pellen ? Lees hier waarom je ze best geregeld. Pellen hoeft niet, maar verwijder wel zo veel mogelijk vruchtvlees. Druppel er in dat geval voor het roosteren een beetje vloeibare honing over en bestrooi ze met kaneel.


No waste: pompoenpitten roosteren. Nu gaan wij aan het roosteren van de pitten. Hiervoor moet u de bakoven op 1°C voorverwarmen. Neem een schoen bakplaat en leg er een vel bakpapier op.


Pompoenpitten roosteren pellen

Berichtdoor bio-fee Za 14:24. Dank je voor het delen, dat klinkt lekker! Ik dacht eigenlijk, dat je pompoenzaden eerst nog moest pellen voor je ze kunt eten. Zit er dan geen heel hard schilletje om de zaden heen? Maar dat heb jij dus niet gedaan?


Gewoon in een hete pan, regelmatig of zelfs bijna permanent opschudden. De pitten zonder de pel. Pellen van pompoenpitten is eigenlijk onbegonnen werk.


Laat ze vervolgens goed drogen, eventueel in een oven en vergeet ze niet te pellen voor het oppeuzelen. Zo snel als de herfst zijn intrede heeft gedaan, zo snel vliegen de pompoenen uit het groenteschap. Niet zonder reden, want je kunt er werkelijk de lekkerste gerechten mee maken.


Laat afkoelen en serveer bij het aperitief of de borrel. Vind je de pitten te hard? Je kunt ze pellen of vooraf een 15-tal minuten in heet water koken, om daarna alsnog in de oven te roosteren.


Pompoenpitten roosteren pellen

Of je kiest voor naaktzadige rassen, die bezitten geen harde zaadhuid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.