dinsdag 20 juni 2017

Courgette in pot kweken

Een grotere pot is altijd beter en de plant zal ook meer vruchten geven. Zorg dat de pot een drainage gat heeft waar het overtollige water de pot kan verlaten. Wanneer je dit niet doet zal de plant geen mooie courgettes geven.


Bij het kweken van courgette in pot wordt vaak . Vergelijk het eens met bijvoorbeeld een courgette : heeft ook een grote pot nodig, er past maar plant in, heeft ook een lange tijd nodig maar de opbrengst loopt van.

Mengsel van verschillende courgette -rassen. De courgette is een grote plant, hier op de vette klei neemt ze gemakkelijk een vierkante meter in beslag. Uitleg over het kweken van pompoenen en courgettes. Klik hier voor meer informatie over kweken van courgettes.


Een courgetteplant wordt behoorlijk groot. Courgetteplanten klein laten blijven? Vaak lees je dat de Makkelijke Moestuin niet geschikt is voor courgette en pompoen omdat de planten te groot worden en teveel ruimte innemen.


Eind mei zet ik de courgetteplant in een wat grotere pot buiten.

Je eigen courgettes kweken in een pot ? Deze courgettesoorten hebben weinig ruimte nodig. Nadien de grond bevochtigen, doch niet te nat zetten daar de zaden gemakkelijk tot rotting zouden overgaan. Na een kleine week zullen de kiemplantjes (lobben) opkomen.


Zodra de kiemen boven de grond staan mag de temperatuur . Gebruik ronde courgettes deze nemen minder plaats in de pot en hoeven niet zo groot te groeien, waardoor de groeikracht van de plant beter behouden blijft. De teelt van courgettes. Augurk, meloen, komkommer en pompoenen zijn, naast de courgettes , de voornaamste leden van deze familie. De plant Cucurbita pepo komt oorspronkelijk uit het zuidelijke deel. Duw het zaadje tot cm . Vorig voorjaar vatte ik het plan op courgettes te zaaien, op te kweken , te verzorgen, te verplantten en te oogsten.


Mijn tuin is geheel bestraat met leuke klinkertjes met planten in potten in allerlei soorten, maten en kleuren, dus geen stuk grond voor de veertien dreumesen om volwassen te worden. Van courgettes krijgen De Meisjes nooit genoeg. Als je binnen voor zaait kun je zelfs in april al beginnen.


Stop een zaadje in een pot en bedek deze met een . Bekijk de DCM Tuintip: Groenten kweken in pot of op.

Jonge courgetteplantjes kunnen in juni nog net geplant worden. In de volle grond of in een pot. Zaai courgettes binnen voor in april in potten met gewone potgrond (een plant per pot ). Eind mei hebben we dan plantjes die groot genoeg om uitgeplant te kunnen worden. Geef de planten een steunstok (tomaat) of een stevig klimrek ( courgette , liefst de ronde die nemen minder plaats in). Let er wel op dat de pot bij wind niet kan omvallen door het gewicht van de plant.


Kersttomaatjes zijn ook heel erg plezant om te telen. Zeker als de pot strategisch staat zodat je in het . Koop nu en betaal pas over dagen! This Pin was discovered by Magda Dekker.


Discover (and save!) your own Pins on Pinterest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.