maandag 24 juli 2017

Cryopreservatie

Als deze van goede kwaliteit zijn, is het mogelijk deze in te vriezen en te bewaren. Dit wordt cryopreservatie genoemd. Bewaring van biologisch matriaal(bij voorbeeld semen)bij zeer lage temperatuur. Cryopreservatie houdt in dat de verkregen spermacellen of d. Het risico bij invriezen is de ijskristalvorming van water in de cellen tijdens de afkoeling onder graden.


Door behandeling met chemotherapie, bestraling of operatie kunt u verminderd vruchtbaar worden.

U kunt door deze behandelingen ook vervroegd in de overgang komen. Het is belangrijk om met uw behandelend arts te praten over uw eventuele kinderwens. Of u voor vruchtbaarheidsparende. Het invriezen ( cryopreservatie ) van sperma is vandaag een routineprocedure en wordt voornamelijk toegepast op donorsperma. Ook als chemotherapie, radiotherapie of heelkunde, die de zaadcelkwaliteit kan aantasten, moet opgestart worden, kan de arts overwegen om vooraf sperma in te vriezen.


U heeft met uw behandelend arts gesproken over het risico op het ontstaan van vruchtbaar- heidsproblemen door de behandeling van uw ziekte. In overleg met uw behandelend arts heeft u een afspraak gemaakt om zaadcellen te laten invriezen (semen cryopreservatie ). Dit zal gebeuren op de afdeling Andrologie in het . Transfer en cryopreservatie.

De Stichting kwam ook vele jaren tussen in de kosten van cryopreservatie die anders voor rekening van de patiënt zouden geweest zijn. Stichting tegen Kanker is heel blij met de beslissing om oncofreezing of cryopreservatie terugbetaald te maken want zoals minister De Block inderdaad uitdrukt in haar . Uitgangsvraag Wat is de meest geschikte (d.w.z. met zo weinig mogelijk viabiliteitsverlies van follikels, oöcyten en stromaal weefsel) laboratoriumprocedure om ovariumweefsel te transporteren, in te vriezen en te ontdooien, en welke viabiliteits-assays zijn het meest geschikt om deze procedure vast te stellen? De kans op nageslacht met gebruikmaking van ingevroren zaadcellen is aanzienlijk dankzij. De spermabank: cryopreservatie van menselijk semen met diverse toepassingen. Klinisch Chemisch Laboratorium . Twee-cellig stadium embryo ontwikkeling met.


Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie. Kwaliteitsinstituut voor de Gezondheidszorg CBO. Met het toepassen van cryopreservatie van ovarium- weefsel wordt het scala van mogelijkheden op het gebied van kunstmatige voortplanting verder uitgebrei zoals blijkt uit de les van Braat en Schattenberg in dit num- mer. Dierexperimentele onderzoeken met het invriezen van ovariumweefsel en terugplaatsen na . Zij stellen deze cryopreservatie niet principieel ter dis- cussie.


De premisse is vermoedelijk dat het behoud van de vruchtbaarheid van (vooral) oncologische patiënten, meer in het bijzonder, het behoud van het . Nut en noodzaak van cryopreservatie (invriezen). In de laatste jaren is het gebruik van genetische gemodificeerde muizen drastisch toegenomen. Deze modellen worden gemaakt en in het onderzoek gebruikt.


Maar zoals het in het onderzoek gaat, kunnen in korte tijd inzichten veranderen, waardoor bepaalde muizenlijnen . Verhandeling ingediend tot het verkrijgen van de graad van. Master in de Biomedische Wetenschappen.

Vakgroep Medische Basiswetenschappen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.