maandag 2 oktober 2017

Pyrolyse oven temperatuur

Nu kun je natuurlijk regelmatig zelf je oven schoonmaken om onfrisse geuren en onsmakelijke gerechten te voorkomen. Met de pyrolyse functie is dat echter verleden tijd. Die temperatuur is hoog genoeg om alle etensresten te verbranden. Koen Hermans wrote: Een collega van mij heeft dat.


Bij pyrolyse gaat blijkbaar de temperatuur zo hoog (300°C) dat alle resten die in de oven plakken en kleven , verbranden. Enige wat je dan nog moet doen is alle stof bijeen .

Een pyrolytische oven wordt zo verhit, dat al het vuil op hoge temperatuur wordt verbrand. Bij sommige ovens loopt deze temperatuur op tot 5graden Celsius. En dat zorgt voor volledige verbranding van alle aangekoekte etensresten. Het enige dat overblijft is as, dat je na het pyrolyseproces eenvoudig kunt opvegen.


Niet alle ovens hebben een pyrolyse functie. Met een zelfreinigende oven met pyrolyse in je keuken hoef je niet meer de vetvlekken van de wanden van je oven te schrobben en dat scheelt je dus weer een . De pyrolysefunctie in een pyrolytische oven is in essentie bijzonder eenvoudig. De temperatuur in de ovenruimte wordt zeer hoog opgestookt, tot wel 5graden Celsius in veel gevallen. Hebben jullie ervaring met een pyrolyse oven ?

Onze huidige oven zonder pyrolyse wordt eerdaags vervangen en pyrolyse stond bovenaan het wensenlijstje! Zodra de oven op temperatuur is zet je hem uit en zet je (op een rekje) bovenin de oven een ( ovenvaste ) kom met ammoniak. Werking van de pyrolyse.


In de stand pyrolyse verwijdert uw oven bij hoge temperatuur spat- vlekken en vlekken van overgekookte ovenschotels. Rook en geuren wor- den door een katalysecel vernietigd. Al naargelang van de graad van bevuiling van de oven kunt u een keuze maken uit 2 . De ovens van AEG met een Pyroluxe Plus reinigingssysteem maken zichzelf schoon aan de hand van pyrolyse.


Tijdens de reinigingscyclus bereikt deze oven zulke hoge temperaturen dat etensresten en aangekoekt vet tot as verbrand wordt. Na een reiniging is de oven weer verlost van geurtjes en aanslag en is eigenlijk weer ge-reset in de nieuwstand. Een reinigingsprogramma werkt op zeer hoge temperatuur en verbrandt alle aanslag waarna een laagje as overblijft op de bodem van de oven. Pyrolyse reiniging is een hele mooi hulpmiddel. Even het as verwijderen en je oven is weer schoon.


Assist: automatische instelling van optimaal verwarmingssysteem, temperatuur en tijdsduur voor het bereiden van ontelbare gerechten. D hetelucht: perfect resultaat dankzij optimale. Bij ovens met telescooprails zijn ook de . Wanneer deze functie is geactiveerd worden overgebleven voedselresten omgezet in as.


Wanneer de oven is afgekoeld haal je het as makkelijk weg van de bodem met een . De zelfreinigende functie van uw oven heet pyrolyse. Deze functie reinigt uw oven aan de binnenzijde bij een temperatuur van 465°C.

Alle vetspatten en overkookresten worden verpulverd. De katalysator vernietigt de vrijgekomen rook en geuren. De as die door de pyrolyse wordt veroorzaakt kan met een . Volledige reiniging van je oven. De pyrolyse reinigingscyclus garandeert je een grondige verwijdering van vet dankzij een temperatuur van 500°C. Deze hoge temperatuur is noodzakelijk om een perfecte verkoling van vuil te krijgen.


Langdurig schoonmaken of bijtende schoonmaakmiddelen behoren daardoor tot het verleden. Bij de pyrolytische zelfreiniging vallen alle etensrestjes als as uit elkaar zonder resten achter te laten in de bereidingsruimte. Een zelfreinigende oven maakt gebruik van pyrolyse.


Tijdens het pyrolyse proces wordt de oven verhit tot 500°C. Door de extreem hoge temperatuur breken de moleculen af waardoor het vuil . Het is opportuun om stukken met verschillende types van vervuiling (en met verschillende pyrolyse - temperaturen en energie-inhoud) samen in de pyrolyse - oven te steken. Hierdoor kan vermeden worden dat er pieken ontstaan waardoor de pyrolysereactie ontspoort en de energie te snel vrijkomt (zie bovenstaande tabel).


Het reinigingssysteem activeClean van Siemens klinkt te mooi om waar te zijn: met één druk op de knop.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.