vrijdag 17 november 2017

Bijzondere bijstand aanvragen gemeente roosendaal

Hebt u onverwachte kosten waarvoor u geen geld opzij heeft kunnen zetten? Dan kunt u misschien bijzondere bijstand ontvangen. Bijzondere bijstand is voor noodzakelijke kosten die u zelf niet kunt betalen.


Als u meer dan jaar een laag inkomen heeft, kunt u individuele inkomenstoeslag aanvragen. IOAW- uitkering voor als u tussen uw 50e en 60e jaar werkloos geworden bent.

Als u een laag inkomen heeft en bijzondere kosten die u niet kunt betalen . Ook met een andere uitkering, een laag pensioen of een laag salaris kunt u soms bijzondere bijstand krijgen. Aanvragen : bel met het Werkplein of bezoek onze vestiging in Etten-Leur. Betreft het een aanvraag voor bijzondere bijstand voor de kostensoorten: inkomensaanvulling jongeren – jaar, woonkostentoeslag, doorbetaling.


In afwijking van het bepaalde in lid moet een aanvraag bijzondere bijstand worden ingediend voordat de kosten zijn gemaakt als dit in de “Bijlage kostensoorten . Pw exclusief vakantietoeslag en met dien verstande dat de zogenaamde kostendelersnorm als bedoeld in art. Vanaf januari is er meer duidelijkheid en soms ook een hogere bijdrage voor mensen die bijzondere bijstand aanvragen voor onverwachte kosten. De zes samenwerkende gemeenten in het Werkplein Hart van West-Brabant, waaronder Roosendaal , hebben nieuwe voorwaarden voor de bijzondere .

Op 1 van de geldende bijstandsnorm is er geen sprake. Veel zullen ze er echter niet van merken. Dan kunnen de professionals van WegWijs Roosendaal u helpen met raad en daad. De gemeenten hebben voor de bijzondere bijstand.


Voor het aanvragen van bijzondere bijstand kunt u terecht bij het Werkplein. Wethouder Corné van Poppel. Iedereen kan weleens een steuntje in de rug gebruiken. Mensen moeten deze toeslag nu zelf aanvragen , waardoor er sprake is van niet- gebruik. De ASD is uitgenodigd om hieraan deel te nemen.


Terugkoppeling naar gemeente beleidsregel bijzondere bijstand , Martin. Nadenken over vervullen van de . Mensen met een uitkering, maar ook werkenden en zelfstandigen met een laag inkomen kunnen de koopkrachttegemoetkoming aanvragen. In deze gemeenten krijgen inwoners die een uitkering of bijzondere bijstand ontvangen, automatisch de tegemoetkoming op hun rekening gestort. U kunt slechts voor bepaalde kosten bijzondere bijstand aanvragen.


Om recht te hebben op bijzondere bijstand is natuurlijk van belang dat u aan de voorwaarden voldoet. Omdat de bijzondere omstandigheden bij iedereen anders kunnen zijn, bekijkt de gemeente uw persoonlijke situatie. Klantmanager ( Bijzondere Bijstand ).

Het afhandelen van aanvragen bijzondere bijstand : het voeren van intakegesprekken, het indiceren van voorzieningen en het opstellen van trajectplannen. Senior Adviseur PO. Conform het beleid van de gemeente Roosendaal hebben we ons met name en expliciet gericht op schoolse activiteiten en.


Maar voor andere kosten welke niet door de Bijzondere Bijstand werden vergoed , konden we . Heeft u onverwachte en noodzakelijke kosten waarvoor u geen geld opzij heeft kunnen zetten? Vanaf september gelden er nieuwe regels voor de bijzondere bijstand. Vakantietoeslag: die wordt door de gemeente gereserveer .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.