dinsdag 16 januari 2018

Frituurvet of olie

Er zijn drie soorten producten waarin je kunt frituren: frituurolie, vloeibaar frituurvet en vast frituurvet. Hoe meer onverzadigde vetzuren een frituurproduct bevat, hoe vloeibaarder het product en hoe gezonder de samenstelling. Vandaar dat kiezen voor vloeibaar frituurvet of -olie een verantwoorde keuze is en ook wordt . Maar thuis frituren hoeft echt niet ongezond te zijn. Het hangt er helemaal vanaf welk type olie je gebruikt en hoe je het gebruikt.


Frituren wil zeggen dat je het voedsel in de hete olie onderdompelt.

Als iets in de olie van deze temperatuur is . Spring naar Gezonder frituren in olie of vloeibaar frituurvet - Frituur in olie of vloeibaar frituurvet. Olie en vloeibaar frituurvet bevatten weinig verzadigde vetten en zijn daarom gezonder dan vast vet. Hoe verser het vet, des te beter. Cafetariahouders hebben meer aandacht voor kwaliteit als het gaat om frituurvet of -olie. Een goede frituurolie bepaalt mede de krokantheid en smaak van de friet.


Wat ik weet - en niet veronderstel - is dat er een twijfel is over frituren. Die twijfel is dus inderdaad te stellen als : welk van beide is het minst ongezond. Blijkt dat het frituren in zogenaamd ossewit NIET ongezonder is dan in olie , omdat ossewit een veel hogere temperatuur baas kan.

En weggooien via de afvalemmer is eigenlijk niet goed voor het milieu. Dus wat moet je wel doen? Het bestaat meestal uit plantaardige oliën. Van frituren worden producten erg vet. En veel vet levert veel calorieën.


Frituurolie bevat vooral onverzadigd vet wat bekend staat om positieve gezondheidseffecten. Frituurolie is daarom gezonder dan hard frituurvet , dat vaak veel verzadigd vet . Je kunt op verschillende manieren frituren , maar welke soort vet of olie je ook kiest: Het blijft natuurlijk vet. De meest verstandige keuze is dus onverzadigd vet. De zachte notensmaak van arachideolie is geschikt om te roerbakken, bakken, frituren en wokgerechten.


De olie verdraagt hoge temperaturen en is daarom goed geschikt voor hete bereidingen. Omdat de olie veel meervoudige vetzuren bevat, bederft ze ook niet snel bij het bakken en braden. Voor de gezondheid is het het beste om te frituren in vloeibaar vet of met olie.


Dat de vloeibare en zachte soorten vet het gezondst zijn, komt doordat ze relatief weinig verzadigd vet bevatten en relatief veel onverzadigd vet. Verzadigd vet verhoogt het cholesterolgehalte in het bloe terwijl onverzadigd vet het juist verlaagt. SPELREGELS VOOR FRITUREN. Goed frituren is niet altijd eenvoudig.


Hoe beter de olie of het vet wordt behandel hoe langer het meegaat.

Om lekkere en verantwoord gefrituurde producten te bereiden let je op deze gebruiksregels. Wat is nou beter voor je: Frituurvet of olie in je friteuse? Had altijd vet, zit te denken aan olie.


Volgens mij wordt je friteuse ook minder goor van olie dan van vet. Hierdoor wordt een krokante korst gevormd. Voor kleine hoeveelheden voedsel is een frituurpan goed bruikbaar, voor grotere hoeveelheden is grotere apparatuur benodigd.


In steeds meer gemeentes staan gele containers bij de supermarkten waar u gebruikt frituurvet kunt inleveren. Het ingezamelde frituurvet wordt gerecycled en kan vervolgens ingezet worden als biobrandstof. Via deze website vindt u het dichtstbijzijnde inzamelpunt voor de gele container. Daarnaast is het mogelijk om.


Bestel je soepen, conserven, sauzen, smaakmakers artikelen online bij Albert Heijn. De beste soepen, conserven, sauzen, smaakmakers artikelen thuisbezorgd. Bewaar de lege verpakking van het frituurvet of de olie. Giet het afgekoelde vet of de olie terug in de originele verpakking. Doe de verpakking met het gebruikte frituurvet of de olie in de gele container.


Vul de friteuse of pan met olie nooit bij, maar ververs altijd de gehele inhoud. Filter olie of vet na elk . Frituurvet en frituurolie, Frituurvet en frituurolieOlie en frituurvetten. Frituur niet te veel tegelijk, anders daalt de temperatuur van uw frituurvet of -olie te sterk. Bak de frietjes niet te bruin.


Verwijder de verbrande bakresten uit de friteuse na elk gebruik. Vermeng nooit verschillende oliën of vetten en en vul ze nooit aan bij gebruikte olie of vet. Ververs de olie of het vet op tijd. Het oude frituurvet of de olie wordt dan hergebruikt en dat is beter voor het milieu. Een deel wordt verwerkt tot biobrandstof.


Een ander deel van de oliën en vetten is na bewerking geschikt als grondstof voor de industrie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.