dinsdag 30 januari 2018

Groente stomen zonder stoompan

Als je geen stomer of stoommandje hebt, kan je nog altijd broccoli in de magnetron of op . Vanaf nu wil je je groenten niet meer anders eten! Super gezond én ook nog eens lekker: groenten stomen in een stoommandje! Bij stomen van groenten maak.


Groente stomen zonder stoompan

Droog stomen gaat zo: je doet je ingrediënten in een stoommandje zónder dat je groenten in aanraking met het water komen. Beide opties zijn gezond. Voordelen: als je een redelijk grote stoompan hebt kun je ook een groot stuk vis of een hele kip stomen of meerdere bordjes tegelijkertijd. Bekijk de video om te ontdekken hoe je snel en makkelijk zelf een stoommandje maakt.


Geen fancy elektrisch ding, maar een gewone pan met deksel en een vergiet erin. Ik gebruik de pan vrijwel dagelijks. Alles wat je kunt koken, kun je ook stomen. Je stoomuitrusting bestaat uit delen: een onderstel voor water en een bovenstel met gaatjes in de bodem waarin je het eten legt. Dit kan zijn: een pan met hittebestendig vergiet en deksel, een stoompan , een pan met . Het doel van stomen is het product snel te garen, waarbij de smaak en kleur grotendeels behouden blijven.


Groente stomen zonder stoompan

Het dichtschroei-effect is goed en het verlies van sappen is klein. Het voordeel van stomen boven koken en pocheren is . Groene groenten verkleuren dan. Het water kookt, de groenten liggen op het mandje boven de stoom , deksel op de pan, zo klaar.


Ik zie trouwens geen bezwaar tegen bakken,braden koken etc maar dat is mijn mening) Heb je geen stoompan dan zou je bv een vergiet in een grote pan kunnen hangen met n laagje water. Geen stoommandje of vergiet in de buurt? Laat dat je niet tegenhouden! Dit heb je nodig zilverpapier bord diepe pan water lekker eten :-)Aan de slag Leg drie propjes zilverpapier in de pan.


Groente stomen zonder stoompan

WsY0M Vergelijkbaar jun. In de veelzijdige stoompan van Demeyere bereidt u de perfecte maaltijd in. Ook gerechten kunnen gestoomd worden. De stoompan is als het ware een kleine oven, maar in plaats van droge hitte circuleert er hete stoom.


Met of zonder specifiek stoommateriaal. Een van de bekendste stoomtoestellen is ook het eenvoudigste: het bamboemandje. Je legt je groenten in het mandje en . Ook groente koken in de magnetron is in feite stomen , waarbij bovendien de groente nog . Koken zonder deksel is dus aan te raden.


Je voegt geen vet toe en de. Tijdens de bereiding wordt het water in stoom omgezet. Maar als je enkele minuten te lang stoomt, zullen de groenten te gaar zijn en groene groenten verkleuren dan. Voor veel soorten vlees geldt. Middels deze kookmethode blijven de natuurlijke voedingsstoffen behouden zonder het toevoegen van extra vet of olie.


Voedsel bereid met een stoompan is. Zelf hebben we voor dit artikel gekozen . Stomen onder druk kan alleen . Vlees en vis kun je zonder boter of olie bereiden, dus ook nog goed voor de lijn. Zou niet meer zonder kunnen!


Wel opletten dat de groenten niet onder water komen te . Heb je ooit geprobeerd je groenten te stomen in plaats van te koken? Of vis, vlees of eieren? Ik bleek al jaren een stoompan in de keukenla te hebben staan ( als onderdeel van een grote pannenset), maar heb pas een half jaar geleden ontdekt waar die pan voor was. En toen had ik spijt dat ik niet eerder de keukenla in .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.