dinsdag 27 maart 2018

Tom optiebeurs

Tom optiebeurs

Dit maakt TOM ( The Order Machine) woensdagavond bekend. Wie Meijer opvolgt wordt niet vermel maar er zou al iemand in het vizier zijn. Voor Meijer is het na zeven . Hans Pieterse, een oudgediende van handelshuis Optiver, wordt de nieuwe ceo van TOM. Aan hem de taak de derivatenbeurs van een nieuw bestaansrecht te voorzien. Dat bevestigt TOM na een bericht van weblog AmsterdamTrader.


Tom optiebeurs

De aanstelling van de 46-jarige Pieterse moet nog wel worden . TOM is een Nederlandse effectenbeurs. De naam is een acroniem van The Order Machine. Aanvankelijk werd voorgesteld om alle orders van particuliere beleggers via TOM uit te voeren tegen Optiver. Na protest uit de sector werd . Optiebeurs The Order Machine staat te koop. TOM heeft donderdag via een persbericht op de eigen website bekendgemaakt dat het „op zoek is naar een nieuwe strategische partner”.


Begin deze maand maakten Binck Bank en Alex bekend als eerste voor het uitvoeren van hun optieorders over te stappen op het alternatieve platform van TOM. Dat werd dinsdag bekendgemaakt zonder het afgeven van financiële details. TOM een onvoorwaardelijk lid- maatschap voor haar optiebeurs moet verlenen.


Tom optiebeurs

Daarmee zal de strijd tussen het kleine TOM en gigant. NYSE Euronext niet gestreden zijn. TOM (The Order Machine), stapte vorig jaar naar de rechter nadat het beursbedrijf de toegang tot de optiebeurs had geweigerd. Er komt eerst een uitgebreide testperiode. Dat model belooft voor particuliere beleggers altijd de beste prijs te vinden, op de eigen markt, bij de Amsterdamse optiebeurs (van Euronext) of bij Eurex, de derivatenbeurs . De oudste beurs ter wereld laat zich niet willoos slachten door de mannen achter Optiver en Binck Bank.


En Euronext verleent die niet, ondanks de verloren rechtszaak . Euronext heeft er alles aan gedaan om dit initiatief te dwarsbomen. Het is ze gelukkig niet gelukt. Particuliere beleggers hebben nu de keuze welke . Euronext had een in Europa unieke situatie, namelijk een optiebeurs die zich kon meten met Amerika. Maandag februari eisen ABN Amro, BinckBank en Optiver via de rechter het lidmaatschap op van de Amsterdamse optiebeurs voor hun eigen handelsplatform. Timing index was prima'.


Tom optiebeurs

TOM , zo meldt Het Financieele Dagblad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.