woensdag 13 juni 2018

Compostemmer maken

Zelfs op jouw balkon of dakterras kun je je eigen compost maken. Je kunt deze compost gebruiken voor je bloembakken of je kunt het aan iemand met een tuin geven. Wij hebben zelf een compost emmer op het balkon staan en zelfs een bak met wormen compost.


Het normale composteren gaat goed als . Vul de compostemmer met afwisselende lagen groen en bruin afval.

Groen bestaat uit tuinafval, gras, bla groenten- en fruitresten (ongekookt). Bruin bestaat uit papier (kranten), papiersnippers, karton en - in mijn geval - het afval uit de kippenren. Over de ideale verhoudingen tussen groen en bruin . Wil jij binnen of buiten composteren?


Heb je te maken met veel keuken- en tuinafval of heb je eerder een beperkte hoeveelheid afval voor de composthoop? Als het goed lukt, dan . Het grote voordeel van wormencompost is dat men hem zowel binnen- als buitenshuis kan maken.

Zo kunnen ook mensen die op een appartement wonen hun groente- en fruitafval composteren. Compost maken begint bij de bron. Verzamel je verteerbare keukenafval in een compostemmer op het aanrecht.


Thee, koffie, schillen en ander groenteafval vormen de perfecte basis voor zelfgemaakte compost. Citrusfruitschillen, gekookt voedsel, vlees en vis mogen niet op de composthoop. Een kijkje in onze wormenbak waarin mestpieren ons keukenafval omzetten in een hoogwaardige.


Keukenafval compostemmer - liter - set van stuks. Deze esthetische en waterdichte compostemmer is ideaal om voedselresten tijdelijk op te slaan. Zo hoef je het afval niet dagelijks naar de composthoop te brengen. H)Netto inhoud: literMateriaal:. Deze compost-emmer van OXO Good Grips is handig voor op het aanrecht.


Het formaat is perfect voor dagelijks gebruik en het deksel kan met één hand worden geopend en gesloten. De gladde binnenwanden voorkomen ophoping van voedsel en vocht, en maken het schoonmaken makkelijk. Met de draaibare greep.


Do not throw it, compost it! De compostemmer bevat een binnenemmer met handvat en een deksel met luchtdichte afsluiting tegen nare luchtjes.

Ook is het een mooi tussenstation voor . Goedkoop een compostvat kopen start je met Thuisvergelijken. Vergelijk hier de prijs van verschillende aanbieders en bestel je nieuwe compostbak online. Let bij het kopen van een compostbak op: Een lichtgewicht kunststof compostbak is wel zo eenvoudig te verplaatsen of . Kunnen we van dit afval een grondstof maken , zodat we geen verspilling hiervan hebben?


Nou bracht ik met mijn dochter ons oud broo wat we nu overigens bijna nooit meer over hebben, nog naar de geitjes. Maar wat te doen met de rest. Om nou elke dag naar de geitjes te lopen met een zakje groente . Vandaag geen gezellige groenteplantjes, maar de harde werkelijkheid van het balkontuinieren. Groenteplantjes hebben eten nodig, en daarom moeten we compost maken. En dat maken we weer van onze eigen etensresten.


Verdeel het (papieren) afval. Kies je voor de echte variant, . Deze Ecocrock compostemmer heeft volgende kenmerken: Hij is gemaakt van keramiek. Het deksel heeft een leuk handvat en heeft gaten voor luchtcirculatie. Een koolstoffilter absorbeert de slechte geurtjes. Heeft een inhoud van liter.


De plastic emmer binnenin maakt het eenvoudig te ledigen en reinigen . Om binnen je keukenafval te kunnen laten composteren, heb je een zogenaamde compost emmer nodig. Je kunt er zelf een maken , zoals we zullen laten zien, maar als je daar geen zin in hebt kun je er ook gewoon een kant en klaar bestellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.