donderdag 23 augustus 2018

De blauwe tram voorschoten

De lijn werd geheel dubbelsporig uitgevoer behoudens een kort stukje strengelspoor bij Voorburg Viaduct en een in het centrum van Voorschoten. Op een aantal punten week de route van de Blauwe Tram af van die van zijn stoomvoorgangers. Een gezellige brasserie in Voorschoten waar de ingredienten de. De echt laatste rit van de Blauwe Tram ondervond geen obstakels.


In Voorburg al werd de tram de remise in geloodst.

Den Haag zou hij overigens nooit meer bereiken. Maar dat gebeurde pas nadat de burgemeesters jhr. Banning (Leidschendam) en L. Ik heb als klein kind de blauwe tram nog meegemaakt en als ik het goed hebis deze foto op de Leidseweg even voorbij Tolstraat genomen. De winkel de je ziet is een groentewinkel. Zou van van der Meij kunnen wezen.


Er hebben er twee met die naam ingezeten.

Reserveer direct een tafel, lees recensies van gasten, bekijk de beoordeling, adresgegevens, routebeschrijving, openingstijden van de keuken en restaurants in de buurt. De Blauwe Tram in Voorschoten. De expositie is verdeeld in vier onderwerpen, de Heerweg, de Trekschuit, de Spoorlijn en de Blauwe Tram. Deze stichting beoogt de reconstructie van een zogenoemd Tweelingstel van de voormalige Noord- Zuid-Hollandsche Tramweg Maatschappij (NZH) mogelijk te maken.


Gelukkig zijn er nog diverse andere aantrekkelijke eet en drink gelegenheden in Voorschoten en omgeving. PR Restaurant de Blauwe Tram in Voorschoten , reviews by real people. Bekijk hier alle eet- en drinkgele. Daarin is naast de routebeschrijving van de tram een beschrijving opgenomen van de literaire en andere wetenswaardigheden langs de route, waarbij wordt verwezen naar passages uit de literatuur.


Hij nam eerst de blauwe tram naar Haarlem. Als deze tram van Voorschoten naar Schakenbosch rijdt, kan het Eiland van Ome Nick niet aan de linkerkant liggen. Even verderop rechts, denk ik. De foto lijkt genomen tussen het huidige Van der Valk Hotel en Kasteel Duivenvoorde.


Daar stapte hij over op een andere blauwe tram naar. In Voorschoten stapte hij uit, bij de halte aan de noordzijde van het dorp. Hij bekeek de omgeving als een vreemde- ling.

De tramrit leidde via het Bezuidenhout en de Koningskade door de Nieuwe Scheveningse Bosjes naar het eindpunt op een steenworp afstand van het strand. Tijdens de terugrit kon worden overgestapt naar Leidschendam, Voorschoten en Leiden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.