dinsdag 27 november 2018

Vleeswaren slecht

Een plakje ham, wat smeerworst, kipfilet, filet americain: veel mensen zijn dol op vleeswaren op hun brood. Maar hoe gezond zijn die nu eigenlijk? Vleeswaren kunnen veel verzadigd vet en zout bevatten.


Bewerkt vlees zoals vleeswaren worden in verband gebracht met hart-en vaatziekten en . Het nieuws staat er vol van. Te veel bewerkt vlees en vleeswaren eten is slecht voor je gezondheid.

Om welk vlees gaat het en waarom is het zo ongezond en hoeveel is te veel? We geven je vandaag een top met magere vleeswaren waar je flink mee kunt variëren. Slecht nieuws voor liefhebbers van ham, spek, hotdogs en droge of gerookte worst: de wereldgezondheidsorganisatie (WHO) waarschuwt consumenten vandaag.


A3ps7g voor het beste van RTL Late Night! Magere vleeswaren : rookvlees, ham (alle soorten), fricandeau, rosbief, kipfilet, kalkoenfilet, filet americain, casselerrib, gekookte lever, ossenworst. Brood is meestal een belangrijk onderdeel.


Mannen houden van vlees. Maar er is slecht nieuws voor vleesverslaafden onder ons. Rood vlees en vleeswaren zijn ook in verband gebracht met andere gezondheidskwesties, zoals verhoogde bloeddruk en een hoog cholesterolgehalte.

Dagelijks vlees eten is niet nodig, maar af en toe een portie mager vlees eten kan erg gezond zijn. Helaas hebben veruit de meeste vleeswaren die je bij “normale” supermarkten en slagers kunt . Maar waarmee beleg je de bammetjes nu uit onderzoek van de wereldgezondheidsorganisatie blijkt dat bewerkte vleeswaren zorgen voor een verhoogd risico op darmkanker? Moeten we nu vrezen voor . Terwijl je ze volgens dit TNO-onderzoek maar beter kunt mijden. Uit de Voedselconsumptiepeiling blijkt dat we in Nederland relatief veel rood vlees en . Er zit ontzettend veel suiker in ons eten en drinken, maar waarom?


Zijn er goede en slechte suikers? Waarom wordt er suiker toegevoegd aan iets heel normaals, zoals vleeswaren ? We krijgen er onbewust een hoop van binnen, want wie niet elk etiket leest, zal niet . De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) ziet bewerkte vleeswaren als ham en bacon als kankerverwekkend. Het is volksvijand nummer één: suiker.


Wanneer dagelijks gram bacon, iets minder dan twee plakken, worden gegeten, stijgt de kans op darmkanker met , aldus onderzoekers. Hamburgers en gehakt zijn bewerkt vlees als ze ook langer houdbaar zijn . Veel vleeswaren bevatten van alles waar je niet teveel van binnen wil krijgen. Veel worstsoorten bijvoorbeeld bevatten meer dan 3kilocalorieën per 1gram en zitten boordevol verzadigd vet en toevoegingen. Toch zijn lang niet alle vleeswaren slecht.


Hier enkele magere vleeswaren met veel eiwitten!

Vandaag bracht de Wereldgezondheidsorganisatie naar buiten dat bewerkt vlees kanker kan veroorzaken. Hoeveel zorgen moeten we ons nou echt maken? Voedingsdeskundige Martijn Katan nuanceert de zaak.


Het eten van vleeswaren als worstjes, hamburgers, ham en spek kan leiden tot kanker. Dat meldt de Wereldgezondheidsorganisatie WHO in een maandag verschenen studie. De organisatie plaatst bewerkt vlees in dezelfde categorie van kankerverwekkende stoffen als bijvoorbeeld asbest, tabak en . Uit alle soorten broodbeleg was er slecht één die het LDL-cholesterol laat dalen. Het zou slecht zijn voor het cholesterol.


Daarna volgen soorten vleeswaren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.