Een van de simpelste gerechten van de kaart is Fava , een romige, zeer smakelijke puree van gele spliterwten, geserveerd met citroen, olijfolie en gehakte ui. Anders dan in de meeste landen rond de Middellandse Zee wordt in Griekenland met fava niet de tuinboon (vicia faba ) bedoel maar de gepelde en gesplitte erwt van de lathyrus sativus. Fava - bonen , ook algemeen bekend als tuinbonen, worden geleverd in zachte groene peulen die zachte, zoete, lente-en- bonen opleveren, perfect in salades en andere lente-gerechten. Ingrediënten personen. Leer hieronder hoe je ze kunt gebruiken (en geweldige recepten krijgt).
Fava Bean-seizoen Fava Beans bij Market. Plaats de fava bonen in de Stoommand. Vul het Waterreservoir, zet er de Deksel op en stoom gedurende minuten op 8Watt. Laat min rusten voor het openen. Terwijl de bonen rusten kan u de chorizo samen met de koriander even kort aanbakken.
Met groente – ook zo gezond voor je. Hier een makkelijke versie uit Libanon, die ze daar traditioneel als ontbijt eten. Traditionele ingredienten die u in bijna ieder recept terugvindt zijn: olijfolie, citroen, oregano, uien en knoflook.
Laat de fava uitlekken en voeg heet water toe, een geschilde ui, laurier, zout en peper. De bosuitjes minuut aanfruiten, dan de (ontdooide) tuinboontjes en de helft van de kruiden nog minuut aanfruiten. Vooral in het Midden-Oosten is de tuinboon ( fava ) zeer populair.
De meest populaire tuinbonenschotel in Egypte heet ful medames: gekookte tuinbonen met olijfolie, knoflook, citroen, zout en komijn. Ze zijn er dol op zodat iedere regio eigen recepten heeft voor deze voedzame peulvruchten. Hendrik), als 2de de fave di abbondanza, dan nog di Portogallo en dan, jawel, de fave di cavallo- i botanici riguardano questa fava como una varieta della primera.
Op zoek naar een goede bereidingswijze vond ik het volgende fantastische recept : een vegetarische chili met quinoa en zwarte bonen. Daar diende zich wel een probleem aan: in mijn Turkse supermarkt, waarvan ik toch een aardig hoge pet op heb met betrekking tot bonen , verkochten ze niet eens zwarte . Tot aan de 16de eeuw waren tuinbonen dé bonen in Europa, en in het Midden-Oosten en veel . In het Midden-Oosten zijn 5. Er bestaat nogal wat verwarring rondom bonen. Op de ene website lees je dat ze gezond zijn, terwijl de volgende waarschuwt voor schadelijke stoffen. Beide verhalen bevatten waarheden.
Bonen bevatten weinig calorieën en veel vezels, eiwitten en tal van andere gezonde voedingsstoffen. Deze bonen hoef je maar tot uur te weken en zijn ook veel sneller gaar. Ze worden vooral gebruikt om soep mee te maken. Een bekend en heerlijk recept is Bessara.
Dit is een Marokkaanse soep met gedroogde gepelde tuinbonen. In Italië is Fava e Cicoria – Puree van gepelde tuinbonen met paardenbloemblad een . Er zijn nogal wat makkelijke heerlijke plantaardige Mexicaanse recepten. Deze Mexicaanse Tuinbonen Soep is echter een bekend recept en je hebt slechts een paar ingrediënten nodig om aan de slag te gaan. Ik vind de Mexicaanse naam prachtig, Sopa de .
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.