woensdag 30 januari 2019

Mechanische ventilatie keuken

De afzuiging vindt immers centraal plaats bij de mechanische ventilatie. Indien u een afzuigkap met motor hierop zou aansluiten krijgt u verschillende luchtstromen, zullen systemen kapot gaan en zult u lucht van verschillende ruimtes (wc, keuken etc). Dat is dus geen gewenste optie.


Sinds de jaren is ventilatie met mechanische afvoer in gebruik. Het zit in ongeveer van de Nederlandse huizen. Met mechanische ventilatie bedoelen we niet een plafondventilator of afzuigkap in de keuken , maar een afzuigsysteem door het hele huis dat voortdurend lucht afvoert uit huis.

Steeds meer nieuwbouwwoningen beschikken over centrale mechanische ventilatie , afgekort tot cmv. Hoewel deze techniek verschillende voordelen biedt, kent het systeem ook nadelen. Deze nadelen manifesteren zich heel duidelijk in de keuken en dan met name voor de afzuigkap. Steeds meer huizen hebben een centraal afzuigsysteem, ook wel mechanische ventilatie of centrale mechanische ventilatie (cmv) genoemd.


Er zitten vele voordelen aan, maar er zijn ook een paar speciale aandachtspunten. In onze nieuwe keuken krijgen we een nieuwe afzuigkap met een eigen motor en afvoer. Hallo,IK heb onlangs een huis gekocht.


Een goede mechanische ventilatie regelt de ventilatie naar behoefte. Hoe groot de behoefte is, wordt per kamer automatisch bepaald aan de hand van de CO2- concentratie.

In keuken en badkamer is de luchtvochtigheid maatgevend. Als het voorspelbaar is hoeveel mensen er in een kamer aanwezig zijn, . In woningen met een mechanisch ventilatiesysteem mogen afzuigkappen met motor niet worden gebruikt. Dit zal namelijk de werking van het ventilatiesysteem ontregelen. Novy heeft hier een oplossing voor bedacht.


Een Novy HR-afzuigkap wordt aangesloten op het ventilatiesysteem en in werking creëert de afzuigkap . Is het ondanks deze afzuigkap een goed idee om aanvullend mechanisch te ventileren in de keuken ? Enerzijds ligt nu toch alles open en als ik het zou doen is nu het moment. Anderzijds komt er hierdoor een ventilatiepijp door de bovenliggende slaapkamer. Op de ventilatie unit die ik voor ogen heb zitten . Afzuigkap of Mechanische ventilatie ? Sinds eind jaren worden bijna alle nieuwbouwwoningen in Nederland standaard voorzien van een centraal mechanisch ventilatiesysteem.


Zuigt keuken , badkamer en toilet af, maar brengt ook reeds voorgewarmde lucht in huiskamer en slaapkamers. Itho DemandFlow ventilatiebox . Een mechanisch ventilatiesysteem hangt centraal in de woning. De vervuilde lucht wordt door afzuigpunten in de keuken , badkamer en het toilet uit de woning gezogen.


De frisse lucht komt door ramen en roosters naar binnen. Aan te sluiten op de ventilatietechnieken van keukenruimtes in (nieuwbouw)woningen (bijvoorbeeld Mechanische Ventilatie of warmteterugwinsystemen).

In bijna alle modellen is standaard een verlichting ingebouwd en . Ik heb thuis mechanische ventilatie. Bij een centraal afzuigsysteem, ook wel mechanische ventilatie genoem zijn vrijwel altijd de keuken , het toilet en de badkamer op het systeem aangesloten. Hierop kan een motorloze afzuigkap worden aangesloten. De afzuigcapaciteit is dan afhankelijk van het afzuigsysteem en niet . Intelligente ventilatieoplossingen.


Als specialist in keukenventilatie volgt Novy Nederland de ontwikkelingen in de woningbouw op de voet. De bouwwijze, de ventilatiesystemen, de eisen vanuit de overhei al deze factoren beïnvloeden de woningbouw. Woont u in een huis met een (centraal) mechanisch ventilatiesysteem. In nieuwbouwhuizen is vaak mechanische afvoer van ventilatielucht en natuurlijke toevoer van verse lucht. Met mechanische afzuiging van ventilatielucht bent u altijd verzekerd van voldoende schone lucht in het hele huis.


Daarvoor is er een driestandenschakelaar in de keuken en de badkamer. De woning is hier na oplevering al vrij snel voorzien van een stillere (en efficientere) mechanische ventilatie unit: de ITHO Ecofan 2. Het is mogelijk om de mechanische ventilatie te bedienen met draadloze bediening. Deze schakelaars kun je op elke willekeurige plek in het huis plakken.


Hierdoor kun je je ventilatie ook bedienen vanuit keuken of badkamer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.