maandag 22 april 2019

Tempocol bijwerkingen

Hoe bewaart u dit middel? Inhoud van de verpakking en overige informatie. Waarvoor wordt dit middel gebruikt? Vrouw, 28: Na weken onwijze buik -en maagklachten te hebben en dusputal en omeprazol niet werkte,.


Tempocol bijwerkingen

Tempocol : ervaringen met effect en bijwerkingen. Vaak (1–): hoofdpijn, brandend maagzuur, brandend gevoel rond de anus, droge mond. Soms (1–): wazig zien. Verder zijn gemeld: allergische reacties (op menthol: hoofdpijn, bradycardie , spiertremoren, ataxie, anafylactische shock en erythemateuze huiduitslag). Stop met dit middel als u last heeft van de bijwerkingen.


Brandend maagzuur (pyrose), een brandend gevoel rond de anus. Pijn bij het plassen (dysurie) en urine met een mentholgeur. Ontsteking van de eikel van de penis.


Trillen (spiertremor), coördinatiestoornis van de . Daarmee wordt voorkomen dat de olie door maagzuur in de maag wordt afgebroken. De gebruikelijke dosering is 1-capsules per dag. Het is geregistreerd als geneesmiddel. SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING : Iedere capsule bevat 1mg Menth piperita L. Het nadeel is dat ze in het begin nog wel eens wat bijwerkingen kunnen geven, maar na tot weken wordt in veel gevallen een duidelijke verbetering van de klachten gevoeld.


Je kan last hebben van bijwerkingen zoals een brandend maagzuur, brandend gevoel rond de anus, een droge mond of hoofdpijn. Te vinden op etiket na EXP (maand en jaar), laatste dag vermelde maand. Niet gebruiken bij zwangerschap, borstvoeding, kinderen jonger dan jaar, bij gebruik medicijnen tegen maagzuur of . Overdosering Interacties. Eigenschappen: Maagsapresistente zachte capsules met pepermuntolie. Geen langdurig gebruik zonder medisch advies.


Tempocol bijwerkingen

Lees aandachtig de bijsluiter. Bewaar dit geneesmiddel buiten het bereik van kinderen. Bewaar de bijsluiter, deze bevat belangrijke informatie voor u. Vraag raad aan uw arts of apotheker. Bij het optreden van bijwerkingen , raadpleeg dan uw . Echter is het bijwerkingenprofiel in het algemeen mild.


Desondanks wordt aanbevolen om enkel “producten te gebruiken die een farmaceutische kwaliteit pepermuntolie bevatten en waarvan de capsules een maagresistent laagje hebben. Bijwerkingen Samenvatting van het veiligheidsprofiel. Buiten het bereik en zicht van kinderen houden. Neem meteen contact op met uw huisarts indien er bijwerkingen optreden.


Indien er bijwerkingen optreden, . Dit is een geneesmiddel: geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaar buiten bereik van kinderen, en lees aandachtig de bijsluiter. Als belangrijkste worden beschreven incidenteel zuurbranden en jeuk van de anus. Behandeling van PDS met pepermuntolie. Omdat de werking van menthol vermoedelijk berust op het . Het dagelijks nemen van pepermuntolie schijnt een erg positief effect te hebben op de darmen waardoor mensen met PDS minder klachten zullen ervaren.


Beschreven zijn zuurbranden, misselijkheid en irritatie rond de anus. Ad Masclee, hoogleraar maagdarmleverziekten, Maastricht Daniel Kesthelyi, maagdarmleverarts in opleiding, Maastricht. Vermelde bron: Ford AC, Talley NJ, Spiegel BM, et al. Effect of fibre antispasmodics .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.