Appels schillen en in partjes snijden. Bakmeel, vanillesuiker, eieren, melk, suiker en boter door elkaar roeren en een glad beslag maken. Beslag op de met bak- papier bedekte bakplaat gieten, glad strijken en dan rijen appels in het beslag leggen.
Hoe maak ik Appelplaatkoek ? Elektrische oven : 1°C, Heteluchtoven: 1°C,.
Week de rozijnen in de rum. Kneed het geheel met de mixer tot een samenhangend deeg. Zeef het bakmeel en de suiker in een grote kom en voeg de eieren toe. Doe de boter in de schaal en snijdt met messen de boter in hele kleine stukjes. Het deeg van deze taart houdt het midden van zandgebak en cake.
Dat betekent dat de ingredienten niet koud hoeven te zijn. Verwarm de oven voor op 1graden. Een heerlijk andere manier om een appeltaart te maken.
Deze versie wordt gebakken op een bakplaat. Serveer met room, verse vla of vanille roomijs. Rol net iets meer dan de helft van het deeg uit over een met bloem bestrooid . Deze keer maak ik een appelkruimeltaart van de plaat.
Appeltaart betekent voor mij, gezelligheid in huis. Als er iets is waar ik geen genoeg van kan krijgen dan is het wel appeltaart. En als ik dan vervolgens vol verwachting de ovendeur mag opentrekken om beloond te worden met de aanblik . Makkelijke appeltaart van de bakplaat met rozijnen, amandel en saffraan. Haal het deeg uit de koelkast en rol het deeg uit op het stuk bakpapier en leg daarna op de bakplaat. Deze appelplaatkoek met havermout is één van de meest gemaakte recepten op Zoetrecepten.
Zet de appelplaatkoek nu á minuten in de oven et voilà: een heerlijke appelplaatkoek. Deze lekkere appeltaart komt net weer uit de oven. Vet de bakplaat goed in.
Mix de boter met 2gram suiker zacht en romig. Meng de blokjes met de . Eigenlijk bak je altijd in het midden van de oven , tenzij anders staat vermeld in het recept.
Mijn appeltaarten bak ik bijvoorbeeld altijd iets onder het midden. Bij twijfel kun je voor hoge taarten (zoals een appeltaart ), aanhouden dat ze iets onder het midden moeten. Anders is de bovenkant zwart tegen de tijd . Leg het stuk bakpapier op de bakplaat. Snijd de boter in blokjes. Klop in een kom met een garde het ei los.
Zeef in een mengkom het zelfrijzend bakmeel en voeg een snufje zout, basterdsuiker en 2gram boterblokjes toe. Kneed dit met je handen tot een kruimelig deeg. In elk geval: bij het doorbladeren van Nigella's boek vol snelle recepten kwam ik deze appeltaart van de plaat tegen. Verdeel de kaneel en de rozijnen over . Het is een snel en heel simpel recept.
Leg de rozijnen minuten in lauw water tot dat ze geweld zijn. Laat de rozijnen uitlekken en dep ze droog. Rasp het geel van de schil van de citroen en pers deze uit.
Het recept voor een plaat appeltaart. Schil en snij de appels in blokjes. Je kunt zodra de plaat is afgekoeld de stukken snijden en apart invriezen zodat je een keer de moeite hebt maar er meerdere malen van kan genieten. Dit is het moment waarop ik de oven aan steek zodat die straks precies op temperatuur is. Niets is lekkerder dan de geur van verse appeltaart uit de oven ! Nu het herfst aan het worden is en het kouder begint te worden, kreeg ik meteen weer zin in warme appeltaart met kaneel.
Ik wilde dit keer alleen geen taart maken, maar een koek. Vol gezonde en voedzame ingrediënten, maar wel met de . Lichtbruine basterdsuiker of wat ik nogal eens gebruik Palmsuiker. Zout ( ik heb wel eens van iemand gehoord dat genoeg zout belangrijk is voor de smaak).
Geraspte schil van een citroen. Recept voor appeltaart met havermout. Benodigdheden: (voor een kleine bakplaat ). Hierop de geraspte appels en gewelde rozijnen verdelen. Oven voorverwarmen op 1graden.
Bedek de bakplaat met een stuk bakpapier. Smelt ondertussen zachtjes de boter in een steelpan. Deze in een kom doen en wat citroesap erover sprenkelen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.