vrijdag 5 juli 2019

Inhoud cakevorm

De inhoud van bakvormen is belangrijk bij een recepten. Heeft u de juiste bakvorm niet, dan kunt u hier zien wat u als vervanging kunt gebruiken. Of je wilt een bakvorm kopen met een bepaalde inhoud maar je ziet alleen de afmetingen staan, hoe reken je die om naar inhoud ? Pak een weegschaal, zet die vlak bij de gootsteen, je zal wel . Je hebt al het bakblik en wil de inhoud bepalen?


Klassieke bakvormen van veredeld dun plaatstaal voor een optimale warmtegeleiding.

De vormen hebben goede anti- aanbakeigenschappen, zijn bestand tegen vruchtzuren en zijn eenvoudig te reinigen. Als je de genoemde maat bakvorm voor een recept niet hebt, dan kan je met behulp van deze omrekentabel uitrekenen hoe je het recept moet aanpassen. Cakevorm in zwart metaal. Ook is de cake na het bakken makkelijk uit de vorm te halen. De cakevorm moet van tevoren wel worden ingevet, niet geschikt voor de afwasmachine.


Mini cakevorm in zwart metaal. Ook is het cakeje na het bakken gemakkelijk uit de vorm te halen. Dit metaal heeft als eigenschap dat het de ovenwarmte goed verdeelt waardoor het beslag mooi gelijkmatig gaar wordt.


Voor kleine cakejes of rechthoekige muffins.

Als je een recept omrekent wil je de oppervlakte van je bakvorm weten. Eigenlijk de inhoud , maar omdat je niet kunt meten hoe hoog de vorm is die je niet in huis hebt, houden we het bij de oppervlakte. Over het algemeen zijn soorten vormen nagenoeg even hoog.


Natuurlijk kun je het gewoon uitrekenen, maar dat is hier al voor ons gedaan. Inhoud van springvormen. Hierdoor kunnen we uitrekenen . Bak nu de lekkerste taarten en maak de lekkerste ovenschotels met de bakvormen en ovenschalen van Blokker. Doe de helft van het nog hete maïsgriesmeel in de cakevorm en strijk dit glad. Nogmaals het komt niet op een grammetje meer of minder aan.


Hangt ook af van de hoogte van de vorm. Maar pak een maatbeker, meer liter af en gooi het de cakevorm die je hebt. Vul je cakeblik en gooi het in je maatbeker. Dan weet je wat de inhoud van je cakeblik is. Wat wordt deze vraag me ontzettend vaak gesteld op Zoetrecepten: hoe reken je een recept om naar een andere maat bakvorm?


Daar moest ik iets handigs op verzinnen! Springvorm, muffinvorm, cakevorm. Bij ons thuis zijn we allemaal gek op appeltaart, dus een springvorm staat op nr.


Maar als iets snel klaar moet zijn, bak ik graag muffins.

In beide vormen kun je ook iets hartigs bakken, bijv. Voor zoet bakwerk is goed geleidend metaal . Ben eigenlijk wel blij dat er eens een kok is die mensen kan helpen met hun vragen. Als ik nu een recept ga zoeken weet ik nooit of de hoeveelheden de juiste zijn voor mijn bakvorm.


Ideaal om als kado te geven, en makkelijk op te sturen. Een leuk en smakelijk souvenir uit Utrecht! Het Blik op de Dom bakblik is gemaakt van een mooie kwaliteit gealuminiseerd metaal met een anti-aanbak coating.


Zet het tijdens het maken van het deeg in de koelkast. Zeef het zelfrijzend bakmeel, .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.