dinsdag 9 juli 2019

Inmaken appelmoes

Kook de appels met een klein laagje water gedurende een kwartier. Voeg tijdens het koken de suiker of zoetstof en kaneel toe (naar smaak). Zorg ervoor dat de appelstukjes gaar zijn.


Vul de gesteriliseerde weckpotten met de appelmoes en weck de potten op graden gedurende minuten. Recept: Bedenk dat de houdbaarheid van deze inmaak slechts afhangt van de hygiëne en manier van sluiten van de potten !

Zelf dit een paar jaar geleden eens geprobeerd. Vroeger maakten we appelmoes en we vroren dat in. Door het afkoelen ontstaat een beetje vacuum, waardoor je appelmoes een hele tijd goed blijft, gemiddeld een maand of drie.


Wil je echt voor langere tijd (jaren) inmaken , dan zul je . Hoewel het inmaken een beetje uit de mode was geraakt, merkt Jeroen dat er opnieuw interesse groeit voor deze bewaartechniek. Jeroen werkt appelmoes en bereid passata van de tomaten uit zijn tuin. Werk met hoeveelheden naar keuze, maar voorzie sowieso een flink volume, zodat je een voldoende grote voorraad . Oude inmaakglazen hebt u voor het inmaken niet echt meer nodig.

Glazen potten met een metalen schroefdeksel, zoals bijvoorbeeld de glazen potten van rode kool en rode bietjes en de potten van de appelmoes uit de winkel, kunnen ook daarvoor gebruikt worden. Als ze goed schoongemaakt zijn en u het deksel er los . Appelmoes kunt u heel gemakkelijk zelf maken. U kunt appelmoes ook inmaken in weckpotten zodat u het hele jaar kunt genieten van verse appelmoes ! Benodigdheden voor personen: appels, geschild en in stukken gesneden eetlepels water eetlepel citroensap eetlepel suiker citroensap om te . Haaksbergen met informatie over het fruit, de verzorging, recepten etc.


Zelfgemaakte appelmoes heeft zo veel meer smaak! Het wordt wat wateriger en ik vergat de bakjes altijd op tijd uit de vriezer te halen. Inmaken , dat kan namelijk ook! Heel simpel en erg lekker.


Bevat ook een tip hoe je de appelmoes kunt bewaren. Dit levert een heerlijk geparfumeerde appelmoes op. Zelf inmaken kan leuk zijn maar het kan ook eindigen in een enkeltje kerkhof of een weekje bed in het meest gunstige geval. Niets zo handig als een paar bokalen appelmoes in de kast. Je hoeft er maar het deksel van af te schroeven, en het eten is klaar.


Sla nu stoofappels in, en bereid een flinke wintervoorraad appelmoes. Hoe ken je je zelf gemaakte appelmoes zo lang mogelijk bewaren zonder veel moeite.

Bekijk hoe je het moet inmaken. Berichtdoor hansm Zo 10:10. Net als Greetje vraag ik me ook af hoe dat in oven precies werkt. Vooral die zonder schil ziet er lekker uit.


Players only love you when . Stoofperen in jampotten? Poolse appelmoes recept - Recepten van Allrecipes allrecipes. Als het begint te koken, de potten en losse deksels volledig onder dompelen in het water. Laat alles in het water totdat de appelmoes klaar is, maar zorg dat de potten minimaal minuten koken.


Nee, ik heb nooit groenten ingemaakt in potten. Soms is een recept zo simpel. Maar dan bedenk ik me altijd dat jullie júist op zoek zijn naar simpele recepten om zelf aan de slag te gaan met producten die je normaal kant en klaar in de supermarkt zou kopen. Dus vandaar dat ik dit recept voor zelf appelmoes.


Helemaal in de sfeer passend bij het. Aardbeien: graden, minuten. Rode bessen: graden, minuten. Bramen: graden, minuten. Rabarber: graden, minuten. Pruimen: graden, minuten. Frambozen: graden, minuten. Kruisbessen: graden, minuten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.