vrijdag 5 juli 2019

Keukenkast deuren verven

Werkwijze voor het schilderen van de grondverf. Verwijder eerst deurgrepen en andere zaken, die vlot doorwerken bij het schuren en schilderen bemoeilijken. Doe dit eventueel meerdere keren, daar ondergronden in de keuken per definitie (zeer) vet zijn.


Kiezen van de kleur voor de. Kleur en type verf om te.

Gebruik de lijst met benodigdheden als winkellijstje! Wil je jouw keukendeurtjes verven ? Dan is het verstandig ze eerst te demonteren. Reinig de deuren met een ontvetter of reinigingsmiddel.


Vul daarna alle groeven en inkepingen met een houtvuller. Schuur vervolgens het oppervlak en neem het af. Afhankelijk van het oppervlak kan het handig zijn om een speciale .

Je maakt best ook de handvaten van de keukendeuren los. Bereid de keukenkastjes voor op het schilderen. Het is belangrijk de keukenkastjes en keukendeuren te schuren met een fijne korrel.


Zo wordt de glanslaag van je keukenkastjes afgebroken zonder diepe groeven achter te laten en kan de verf goed hechten. Tussen de lagen door steeds even licht opschuren. Er is ook speciale verf voor het overschilderen van keukenkastjes. Als je deze verf gebruikt hoef je de deuren niet eerst met kunstofprimer voor te behandelen. Deze verf is slechts in een paar kleuren verkrijgbaar.


Geef je keukenkastjes een facelift door ze te verven of te beplakken met folie. KARWEI legt uit hoe je jouw keukenkastjes een tweede leven geeft. Om makkelijk te werken, is het aan te raden de te verven keukenkasten en deurtjes zoveel mogelijk te demonteren. Maak de fronten van de laden los en haal de scharnieren van de keukendeuren. Ook de handvaten kunnen losgemaakt worden.


Zo krijgt u een mooie keuken in iedere kleur die u maar wilt. Een keukenrenovatie bedrijf die bij mij thuis is geweest, zegt dat ik van het verven spijt krijg, omdat door krimp er naadjes ontstaan in het verfwerk. Wilt u toch uw keuken schilderen, dan kunt de deurtjes zelf verven , maar u kunt ze ook door een bedrijf laten schilderen of spuiten voor een perfect resultaat.

Zij verwijderen de folie van uw keukenfrontjes en spuiten de deurtjes in de door u gewenste kleur. Wilt u uw keukendeuren spuiten in een hoogglans kleur? Benodigdheden keukenkastjes verven Stap 6: Nu kan je eindelijk de keukendeurtjes verven.


Lak je deurtjes in de door jou gewenste kleur. In de meeste gevallen moet je lagen lak aanbrengen. Het ligt eraan wat voor lak je gebruikt, maar na lagen lak zit het er mooi op.


Stap 7: Laat de keukendeurkastjes goed drogen. Je keukenkasten zijn nog best ok, maar die glanzende melaminedeurtjes. Heb je een oude keuken en zoek je een gemakkelijke of betaalbare manier om deze een geheel nieuwe 'look' te geven?


Keukendeurtje herbekleden. Een goede optie: je keukenkastjes verven. De deurtjes weer als nieuw maken. Bij de keuken schilderen eindig je met al het houtwerk. De keukendeurtjes schilderen is . Ook hier is het handig om bovenaan te beginnen bij de kozijnen.


Zo voorkom je problemen met verfspetters op reeds geschilderde delen. Als je klaar bent met de kozijnen, kun je eindigen met het schilderen van de deuren. Flexa heeft een stappenplan hoe je het beste. Door je keukenkastjes schilderen, heb je in no-time een budget-vriendelijke nieuwe keuken.


Uw keuken in een nieuwe kleur ? Vraag een vrijblijvende offerte aan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.