vrijdag 27 september 2019

Koe loe kai

Gefrituurde kip in een deegjasje met een zoetzure saus en wat groenten. Koe lo kai is een van mijn favoriete Chinese gerechten. In Chinese restaurants kom je versies tegen de “ Hollandse” versie waarbij de stukjes deeg lijken op kleine stevige . Ingrediënten Lauw water Vers.


Marinade Meng de sojasaus met de wijn en de suiker.

Snijd de kipfilet in blokjes en laat circa minuten marineren. Saus Breng de tomatenketchup, azijn, water, worcestersaus en suiker aan de kook. Roer het aardappelzetmeel aan met een scheutje water en roer het maïzenapapje door de saus. Kook circa minuten al . Ik maak koe lo kai al jaren en iedere keer is het weer even lekker.


Het is een hele frisse maaltijd met een goede combinatie van zoetzuur en een lekkere . Plus gebakken rijst of bami.

Had geen idee wat het was. Maar toen ze zeiden dat het de kip variant van Koe Lo Yuk was viel het kwartje. En jaaa, dat vond ik lekker. Ontzettend lekker en makkelijk om te maken. Koe loe yuk (of gu lau yuk, of ko lo yuk, of ku loe yuk, of koe loe joek, of ku lo yuk, of keluyuk, of ) is niet meer wat het geweest is.


Nog niet zo lang geleden kreeg je bij de afhaal-Chinees in beslag gedoopte en daarna gefrituurde hapklare stukjes varkensvlees. Die gingen vergezeld van wat zoetzuur en een . Ku lo yuk is varkensvlees in zoetzure saus, geen kip. Recept Chinese zoetzure kip – Koe Lo Kai. Zoals ik al eerder vertelde is het verwerken van fruit in mijn avondeten best een beetje normaal voor mij. Hoe dat zo gekomen is, vertel ik jullie vandaag.


Soms heb je van die vlagen en dan heb je ineens mega veel zin in eten van vroeger. Nee niet mierzoet, je kunt er wel een mierzoet soepje of suasje bij krijgen. Het zijn kipfiletballen ongeveer zo groot als een ping-pong bal in een vette krokant korst.


Koe - loe -joek(juk) is ook zoiets geloof ik. Koe Loe Kai (kip gerecht) is een lekker recept en bevat de volgende ingrediënten : 5gram kipfilet, eetl sherry, eieren (gesplitst), eetl maïzena, eetl bloem, winterwortel, uien, teentje knoflook, 1gram champignons, rode paprika , prei, ring ananas, dl tomatenketchup, eetl azijn, eetl .

Wie kent het niet, de varkensvleesbolletjes in een deegjasje met zoetzure saus. Meestal onderdeel van een afhaalmenuutje van de Chinees waar je twee dagen van kunt eten. Nu vinden we dat best wel te pruimen, alleen zijn we niet . Zoetzure kip moet zowat het populairste gerecht zijn dat je kan vinden op de menukaart bij je lokale Chinese restaurant.


Maar wist je dat je dit gerecht ook makkelijk zelf thuis kan maken? In onze zoektocht naar “het recept” voor zoetzure kip kwamen we honderden recepten tegen. Calories in Chinees Koe Loe Kai.


This Pin was discovered by Ellie Verheijen. Discover (and save!) your own Pins on Pinterest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.