maandag 18 november 2019

Salie gebruik

Lees hier alles over wat u met salie kunt, waar het goed bij smaakt, hoe de plant eruit ziet en hoe u het kunt gebruiken. Beschrijving van salie , Salvia officinales. Lees meer over de eigenschappen, het culinair gebruik en andere toepassingen van dit kruid.


Door een takje gedroogde salie te verbranden zuiveren mensen hun huis. Dit is een oud gebruik dat nog steeds wordt toegepast. Daarnaast is salie een keukenkruid en .

Gebruik : Meestal alleen in warme gerechten. Het is niet aan te raden om salie in combinatie met andere mild smakende kruiden te gebruiken , salie domineert dan . Achtergrondinformatie, gebruiksvormen en gebruik van salie in recepten. Dit zijn onze favoriete recepten met verse salie.


Niet alleen gezon maar ook ontzettend lekker en verrassend van smaak. Mensen die ziekte gebruiken om aandacht te vragen (secundaire ziektewinst), met veel psychosomatische klachten. Niet voor mensen met een opvliegend karakter.


De bladeren van salie hebben een sterke, ietwat bittere smaak die goed past bij vettige gerechten zoals paling, kaas en varkensvlees.

Omdat salie erg overheersend is, dient het met mate gebruikt te worden. Het lekkerst is verse salie , maar die verliest zijn smaak al snel. Gedroogde salie is daarom een goed alternatief. Veel artsen kennen goede eigenschappen van salie thee: De beste resultaten hebben ze bij gebruik tegen krampen, ruggenmerg ziekten, ziekten van de klieren en . De Grieken en Romeinen zagen het als een panacee (een middel tegen alle kwalen). In de Middeleeuwen werd echte salie als magisch beschouwd om zijn brede werking bij verkoudheden, hoest, astma, insectenbeten, zenuwzwakte, uitblijvende menstruatie, steriliteit, om de spijsvertering te . Vooral de combinatie met pompoen is hemels, maar ook met vlees, gevogelte en andere producten smaakt het heerlijk.


Zoals zoveel kruiden kun je ook dit kruid in zowel een gedroogde als verse variant gebruiken voor deze recepten met salie. De gedroogde variant is echter wat muffig en . Omwille van de scherpe, kamferachtige smaak mag je wel niet overdrijven met salie. Enkel als je het met mate gebruikt, is het een aangename smaakverbeteraar. Maar ook in soepen en sauzen, bij kaas, tomaten, . Het is een goed kruid om te mengen met andere kruiden.


Het kruid echte salie (Salvia officinalis) wordt al eeuwen in de kruidengeneeskunde, maar ook in onze keuken gebruikt. Van oudsher wordt de salie gebruikt om overgangsklachten zoals opvliegers en overmatig zweten tegen te gaan. Traditioneel wordt salie onder meer gebruikt om de melkproductie bij borstvoeding te verminderen, er is echter geen wetenschappelijk bewijs dat dit gebruik ondersteunt of ontkracht. In de keuken overheerst de smaak van salie makkelijk die van andere kruiden.


Het gaat om een makkelijk kan en klaar te gebruiken “Smudge”.

De smaak van salie kan worden omschreven als warm, . Dat is een gebundelde “bos” met losse salie blaadjes. Je kunt er ook een zakje losse salie kopen als je het op een andere manier wilt branden. Op dit moment zijn er bij veel online shops vanwege leveringsproblemen niet altijd Smudges of Losse Blaadjes . De bloemen van salie kun je in gesnipperde vorm tevens gebruiken in salades. Voeg aan kruidenazijn, olie en boter ook eens wat salie toe. Houd er wel rekening mee dat je salie niet al te veel en in . Van de vele saliesoorten worden rode en groene salie medicinaal het meest gebruikt.


Opwekken adstringeren antiseptisch, krampweren tegen winderighei bitter tonisch. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een vastenkuur, een darmspoeling, massages of door het gebruik van kruiden. Dit geneeskruid kan je helpen je lichaam te reinigen.


Week een blaadje gedroogde of verse salie in een . Salie - Kruidengeheimen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.